Care este cel mai bun ulei pentru prăjit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O dată cu extinderea paletei de uleiuri comercializate a crescut şi nedumerirea cu privire la ce produse ar trebui să folosim şi când. Dacă vrei să ai o dietă sănătoasă, e bine să ştii care sunt cele mai indicate pentru prăjit sau ce uleiuri sunt benefice doar adăugate în mâncare.

Uleiul de măsline extravirgin

Unul dintre cele mai sănătoase uleiuri, acesta este bogat în grăsimi monosaturate, care scad colesterolul rău şi ridică nivelul colesterolului bun în organism. Uleiul de măsline pur reprezintă, totodată, şi o sursă importantă de antioxidanţi, numiţi polifenoli. Folosit pentru prăjire însă, îşi pierde o parte semnificativă din calităţi, cel extravirgin având un punct de ardere de până la 160 de grade Celsius, de aceea poate fi utilizat pentru gătit doar la temperaturi scăzute. Este ideal însă pentru asezonarea legumelor gătite la aburi sau ca dressing pentru salate.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos nerafinat prezintă o mulţime de beneficii pentru sănătate, fiind o sursă de grăsimi bune, echilibrează zahărul din sânge şi ajută la digestie. Îl poţi folosi pentru a înlocui untul în reţete, de la sosuri până la foile de tarte. Este foarte bun pentru gătit deoarece compoziţia lui rămâne neschimbată la temperaturi ridicate. Cel mai important aspect în alegerea uleiului de cocos este ca acesta să fie presat la rece, nu hidrogenat.

Vezi în ce preparate sunt recomandate uleiurile de rapiţă sau de palmier pe clickpoftbuna.ro.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite