Aceste haine îţi pun sănătatea în pericol!

Aceste haine îţi pun sănătatea în pericol!

Acrilicele, poliesterul şi nailonul sunt materiale chimice ce pot cauza probleme la nivelul pielii.

De obicei, alegem hainele fără să ne uităm la tipul de material, iar asta ne poate costa sănătatea. Foarte multă lume suferă de iritaţii uşoare ale pielii, mâncărimi, urticarii sau eczeme pe piele fără să ştie cauza, când, de fapt, materialele sintetice sunt de vină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Formaldehida din haine poate declanşa crizele de astm

Cele mai multe haine sunt o combinaţie de bumbac cu poliester. Acestea sunt tratate cu formaldehida şi amoniac, pentru a deveni moi. Formaldehida poate declanşa crizele de astm şi este considerat, conform UE, un cancerigen de clasa 3. Vopselele pentru textile sau înălbitorii conţin metale grele toxice, cum sunt cromul sau cadmiul. Iar celofibra este tratată cu sodă caustică sau acid sulfuric.

Evită acrilicele, poliesterul şi nailonul

Hainele care nu se şifonează sunt printre cele mai periculoase. Deşi pare o variantă perfectă dacă nu îţi place să calci, nu este sănătos pentru pielea ta. Acestea nu lasă corpul să respire, astfel pielea absoarbe substanţe chimice periculoase.

Materialele sintetice conţin chimicale termoplastice, care emană molecule plastice când sunt încălzite. De altfel, aceste haine nu pot fi călcate. Acrilicele, poliesterul şi nailonul sunt materiale chimice ce pot cauza probleme la nivelul pielii.

Află pe clicksanatate.ro în ce situaţie materialele sintetice devin mai periculoase pentru sănătate!

Idei de exerciţii care subţiază talia

Frica de dentist are leac

citeste totul despre: