„Smurfs live on stage“, piticuţii albaştri sparg gheaţa pentru prichindei, din februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sigur vă amintiţi desenele animate cu omuleţii albaştri, care locuiau în căsuţele-ciupercuţă. Februarie 2017 le aduce o surpriză de proporţii ştrumfeşti pentru cei mici şi... pentru cei mari.

„Smurfs, Live On Stage“ vin, pe 12 februarie 2017,  la Sala Palatului, cu  începere de la ora 19.00, un spectacol-premieră în România. Porţile se vor deschide de la ora 17.45, aşteptându-i pe micuţi cu surprize încă de la intrare.

Decoruri viu colorate, omuleţi albaştri din altă lume, muzică, poveste şi o groaza de învăţăminte, toate pentru copilul din tine!

Ce sa mai vorbim... Un  eveniment ce va aduce bucurie pe chipurile tuturor! 

Ştrumfii, concurenţa europeană a universului Disney!

Marele ştrumf, Ştrumful iscusit, Smurful cel leneş, Ştrumful morocănos şi adorabila Smurfette călătoresc pentru prima dată în România din îndepărtatul ţinut, pentru a transforma zilele friguroase de iarnă într-o primăvară caldă şi primitoare. Până şi vrăjitorul viclean, Gargamel, şi cei trei păpuşari vor însoţi micile creaturi albastre în fantastica peripeţie a ştrumfilor. 

Povestea se desfăşoară când natura înverzeşte, soarele străluceşte toată ziua sus, pe cerul albastru. Primăvara mult-aşteptată de toţi ştrumfuleţii, perioada cea mai îndrăgită din an, vremea perfectă în care omuleţii se pregătesc cu emoţie de „Parada Primăverii”. Cineva, în umbră, îi pândeşte însă... E Gargamel... În timp ce ştrumfii mici şi drăguţi cântă şi petrec cu veselie, vicleanul Gargamel vrea cu orice preţ să le strice petrecerea şi pune la cale un şiretlic, păcălind-o pe Mama Natură.

Suplimentar:

Belgianul Pierre Culliford, cunoscut sub pseudonimul Peyo, a creat faimoasele personaje dintr-o joacă, pentru banda desenată „Johan et Pirlouit“, în 1958.

Redactorul-şef al revistei în care erau publicate desenele lui Peyo a remarcat succesul omuleţilor albaştri şi... de aici a început totul.

Biletele s-au pus în vânzare pentru două segmente de public: părinţi – adolescenţi şi copii.

BILET IÎTREG - vârsta 13-99 de ani

VIP - 249 lei

Categoria 1 - 169 lei

Categoria 2 - 149 lei

Categoria 3 - 119 lei

Categoria 4 - 79  lei

BILET COPII - vârsta 3-12 ani

VIP - 249 lei

Categoria 1 - 129 lei

Categoria 2 - 119 lei

Categoria 3 - 89 lei

Categoria 4 - 59  lei

Copiii până la 2 ani (aici intrând şi copiii care nu au împlinit 3 ani în ziua evenimentului) nu plătesc bilet.

IMPORTANT! Primele 300 de bilete beneficiază de o reducere de 10 procente, astfel:

Bilete pot fi cumpărate pe eventim.ro şi gqentertainment.ro.

Povestea ştrumfilor - legenda adevărată

Într-un Ev Mediu imaginar, undeva prin Europa noastră, 100 de pitici albaştri, cu pantaloni şi bonete albe, trăiesc fericiţi în căsuţe săpate în ciuperci multicolore. Toţi au în jur de 100 de ani, mai puţin unul dintre ei. Ştrumful glumeţ, Ştrumful leneş, Ştrumful morocănos, Ştrumful iscusit, Ştrumful cu ochelari, o ştrumfiţă şi Marele ştrumf, cu barbă albă şi bonetă roşie – înţeleptul piticilor, cel mai bătrân dintre toţi, ce a adunat 542 de ani. Înalţi de-o palmă, vegetarieni, trăiesc şi se conduc după un cod moral propriu, bazat pe respectul reciproc.

De mai multe ori au încercat să se conducă după legile omeneşti, dar nu le-a ieşit, aşa că au renunţat, ne povestesc benzidesenateromanesti.blogspot.ro.

Dusmanul si una dintre rarele prezente omenesti in universul strumfilor este vrajitorul Gargamel, cel care ii vaneaza pentru ca a citit el undeva ca pulpita de strumf serveste la fabricarea Pietrei Filozofale. Motanul sau, Azrael, e convins ca nu exista ceva mai bun pe pamant decat carnita de strumf. Multe dintre povestirile desenate cu micii omuleti albastri au ca subiect stradania vrajitorului malefic sa-i prinda, in timp ce aceştia fac tot posibilul să scape din capcanele sale si sa-l puna in situatii stanjenitoare.  Iar atunci cand nu au de-a face cu Gargamel, strumfii traiesc aventuri incredibile.

Ce nu se cunostea! Cuvantul "strumf" a fost inventat de Pierre Culliford (Peyo), parintele strumfilor, la o cina cu Franquin, un alt mare desenator belgian, cand i-a cerut acestuia sa-i dea solnita si nu gasea cuvantul ("da-mi si mie... strumfita"), dupa care discutia dintre ei a continuat in limbajul simpatic: strumf. Foarte important de subliniat e ca acest “limbaj strumfesc” a constituit subiectul unui eseu foarte serios scris de marele Umberto Eco (scriitor italian, editor, filosof si semiotician), iar in anii '90 fiind  editat chiar si un dicţionar franco-strumf!

Desenele animate aduc o si mai mare vizibilitate piticilor albastri, asa ca au fost comercializati si sub forma de figurine de plastic, jucarii de plus, jocuri video etc.

În 1989, se deschide – după modelul Disney - şi un parc de distracţii ştrumf în Franţa.

Viață de cuplu

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite