Cum să creşti un copil echilibrat
0
Societatea a împărţit rolurile sexelor în şabloane care acum, în 2021, par extraordinar de prăfuite. Şi pe care, mai mult sau mai puţin conştient, continuăm să le proliferăm într-un mod involuntar sau complet asumat. Fetele sunt prinţese sensibile, băieţii sunt luptători curajoşi.
Şi realitatea din casele din România ne arată că, în continuare, băieţii sunt sortiţi unei vieţi lipsite de emoţii (dar atât de pline de greutăţi!), în timp ce fetele sunt hărăzite unui destin suav (dar încărcat de sacrificiu de sine). Paradoxal, nu? Poate că o gândire croită pe astfel de şabloane funcţiona în trecut, însă pe măsură ce evoluăm spre o nouă realitate, diferenţele de gen sunt tot mai puţin încastrate în tipare clare, iar revoluţia pe care o aduce această transformare este magnifică! Eliberarea de “rozul e pentru fete” şi “bleul e pentru băieţi” ne face să vedem lucrurile mai clar ca niciodată. Suntem, în primul rînd, oameni. Liberi să devenim ce ne dorim să fim, să arătăm ce simţim, să fim vulnerabili sau puternici, să ne împlinim destinul mai presus de cromozomii x sau y de la care ne începe povestea, conform unui articol de pe thriveglobal.ro.
În cadrul emisiunii Adevăr sau… întâmplare invitata noastră a fost psihoterapeutul Gabriela Maalouf, expert în parenting, care ne-a desluşit câteva mituri vehiculate în legătură cu educaţia copiilor. Aşadar, am aflat de ce nu vrem să repetăm greşelile părinţilor noştri în creşterea copiilor (un mit desfiinţat de Gabriela), dacă instinctul de părinte ne ajută să ne creştem copiii mai bine decât cărţile şi dacă este indicat să ne sacrificăm pentru cei mici. În plus, ne-am lămurit o dată pentru totdeauna dacă este cu adevărat posibil să fugi de model pornind de la anti-model, dacă ţine de sete un pahar emoţional gol şi ce riscăm, dar şi ce câştigăm, când copiii au o relaţie cu bunicii, cum să folosim cuvântul ”nu” (fără să devenim insuportabili pentru cei mici), cât de adevărat este că al doilea copil e mai uşor de crescut decât primul. Oare sunt mai norocoşi copiii care n-au nimic de făcut prin casă ori îi ajutăm când le dăm sarcini potrivite, în funcţie de vârsta lor? Câte întrebări atâtea răspunsuri, oferite de către psihoterapeutul Gabriela Maalouf cu mult profesionalism şi după ani de experienţă în consilierea părinţilor şi copiilor.
Urmăreşte întreaga emisiune Adevăr... sau întâmplare, un concept Thrive Global difuzat pe Magic TV şi pe YouTube Magic FM România, pentru a-ţi deslusi toate miturile legate de parenting.
Şi nu uita să te abonezi pe canalul YouTube Magic FM România pentru a urmări toate emisiunile Thrive Global şi citeşte thriveglobal.ro pentru a fi la curent cu ultimele articole.