5 semne care indică faptul că trebuie să duci urgent copilul la psiholog

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Semne că ar trebui să duci copilul la psiholog. FOTO HeaClub.ru
Semne că ar trebui să duci copilul la psiholog. FOTO HeaClub.ru

Copiii se confruntă cu multe obstacole pe măsură ce cresc, cu toţii experimentând stări precum stresul, durerea şi agresivitatea. Află care sunt comportamentele care indică faptul că micuţul are nevoie de ajutor de specialitate.

Poate fi dificil să-ţi dai seama când copilul tău poate trece peste dificultăţi de unul singur şi când ar putea avea nevoie de ajutorul unui expert, scrie momtastic.com. „Din experineţa mea, ştiu că părinţii aşteaptă adesea cât mai mult posibil, înainte de a căuta sprijin de specialitate pentru copilul lor. Dacă copilul îşi rupe încheietura mâinii, este clar că trebuie să o duci imediat la spital. ESte exact ceea ce trebuie să faceţi şi în cazul în care copilul prezintă simptome de anxietate şi depresie“, spune spihoterapeutul Katie Hurley.

Copii în jurul vârstei de 4 ani au nevoie de terapie, mai ales dacă observaţi oricare dintre aceste comportamente:

Are dificultăţi de adaptare la domiciliu, la şcoală şi în afara acesteia

Când un copil se luptă cu emoţiile sale, el tinde să se comporte ciudat. De exemplu, se întoarce cu spatele atunci când profesorul îi vorbeşte, îşi loveşte colegii şi nu ascultă de adulţi.

Se izolează brusc de prieteni

Prieteniile se schimbă de-a lungul timpului, iar unii copii se bucură de grupuri mai mari de colegi decât ceilalţi. Totuşi, dacă vedeţi că cel mică îşi evită prietenii, este un semnal de alarmă. Fiţi foarte atenţi la expresii precum „Toată lumea mă urăşte“, „Sunt un ratat“ sau „Nu am prieteni“.

Regresează

Copiii tind să regreseze atunci când există o schimbare majoră în viaţa lor, cum ar fi naşterea unui nou frate sau un divorţ. Dar, lucruri cum ar fi somnolenţa, comportamentul agitat, frica excesivă semnalează o problemă.

Tristeţe şi îngrijorare

Toţi copiii au uneori temeri şi toţi copiii plâng. Aceste obiceiuri fac parte din copilărie. Dar, îngrijorarea este normală dacă interferează cu dorinţa de a merge la şcoală sau de a avea grijă de ei înşişi.

Somn sau apetit scăzut

Simptomele includ probleme legate de scăderea numărului de ore în care dorm, coşmaruri, consumul de prea multe sau prea puţine alimente sau dureri de cap frecvente.

Comportamente auto-distructive

Aceasta poate fi una din cele mai dificile probleme întâlnite la copii, pentru că uneori copiii se lovesc încercând să se rănească singuri. Un comportament auto-distructiv repetat este o adevărată problemă. Dacă încearcă să îşi provoace durere prin tăieri sau lovituri, înseamnă că este timpul să apelaţi la un profesionist care să vă ajute.

Vorbeşte despre moarte sau se gândeşte la asta în mod repetat

Este normal ca cel mic să vorbească despre moarte, pentru că este vârsta la care explorează acest concept, dar repetarea subiectului este un semnal de alarmă. Aveţi grijă dacă vorbesc despre sinucidere sau despre uciderea unei alte persoane. În acest caz, trebuie să apelaţi la un expert imediat.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite