Idee de cadou de Crăciun: tricoul imposibil de pătat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Invenţia unui student american vine ca soluţie pentru toţi neîndemânaticii din lume, care s-au săturat de hainele pătate. Tricoul nu se poate păta datorită compoziţiei sale care conţine dioxid de siliciu, care îl face să respingă lichidele, fără ca acestea să se poate infiltra în ţesătură şi să lase urme.

Tricoul nu putea să fie decât invenţia unor studenţi care s-au săturat de haine pătate de Coca-Cola, ketchup sau muştar. Dar va veni în ajutorul tuturor împiedicaţilor care varsă continuu sau care s-au săturat să-şi spele hainele. 

Tricoul imposibil de pătat rezistă oricărei tentative de murdărire, fiind creat din poliester combinat cu alte substanţe care îl fac rezistent la apă. În ciuda compoziţiei sale, tinerii inventatori spun că „nu se simte diferit faţă de hainele normale.

Studentul Patel, de la Universitatea din San Francisco au realizat acest prototip folosind un spray cu substanţele chimice, dar a realizat că stratul nu va rezista după prima spălare. Au început atunci să caute feluri în care pot încorpora tehnologia inovativă în materiale. 

Aşa că au creat o nanotehnologie prin care fibrele se conectează, ceea ce înseamnă, printre altele, că acesta nu va irita pielea. 

image

„Cele mai multe molecule lichide nu vor putea pătrunde prin ţesătură, datorită stratului microscopic de aer care se formează între material şi lichid”, explică Patel, potrivit „Daily Mail”. 

„Acest lucru se întâmplă pentru materialul este realizat de straturi care conţin milioane de particule de dioxid de siliciu. Practic, lichidele se lovesc de el şi se întorc în direcţia din care au venit”, spune acesta. 

După ce a testat invenţia, studentul au creat o pagină dedicată produsului, Silic, în cadrul platformei Kickstarter, unde se strâng bani pentru diferite idei de afaceri. Tricoul a adunat deja 20.000 de dolari, iar campania se va încheia pe 26 ianuarie. 

image

Produsul-minune va fi lansat pe piaţă în luna mai şi va costa în jur de 35, 40 de euro. 

Potrivit site-ului, există câteva reguli pe care viitorii purtători trebuie să le ştie, ca tricoul să-şi păstreze calităţile sale. Nu va fi spălat cu balsam, înălbitor sau cu alte culori. De asemenea, tricoul are interzis la călcat. Patel sfătuieşte ca acesta să nu fie nici trimis la curăţătorie, pentru a fi siguri că rămâne intact. 

Pentru a reactiva puterea de respingere a lichidului, tricoul trebuie uscat în maşina de spălat, la cel puţin trei spălări. 

„Am început acest proiect în căutarea unei piese vestimentare inteligente, acum un an şi jumătate. Voiam ceva diferit şi am zis să folosesc un spray, Hydrophobic, complet rezistent la apă. Am trecut prin mai multe încercări până când am ajuns la soluţia care nu doar că nu este dăunătoare pielii, ci salvează până la 80 de spălări. Poţi să-l foloseşti cam doi ani”, spune Patel.

Citeşte şi:

Rochia care poate fi purtată în 50 de feluri

Invenţie românească: rochie cu 10 feţe

Rochia care se potriveşte oricărui tip de siluetă

Magazin

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite