VIDEO Alternativă la cuplul tradiţional: sex, iubire şi sinceritate într-o relaţie fără limită de parteneri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kamala Devi şi Michael McClure se declară fericiţi alături de noua iubită, Rachel FOTO Shutterstock
Kamala Devi şi Michael McClure se declară fericiţi alături de noua iubită, Rachel FOTO Shutterstock

Monogamia nu mai reprezintă singura opţiune pentru cuplurile din ziua de azi. Centrată pe ideea că nimeni nu poate pune inimii o limită când vine vorba de dragoste, poliamoria a devenit un concept care face tot mai mulţi adepţi. În încercare a de arăta care sunt avantajele unei astfel de alegeri, un cuplu căsătorit de 12 ani a vorbit despre această experienţă în cadrul unei emisiuni de televiziune

Adepţii poliamoriei consideră monogamia o formă de constrângere şi de ipocrizie, motivul principal pentru care decid să îmbrăţişeze noua formă de relaţie. 

Cuplul trandiţional, format din două persoane care îşi jură iubire veşnică, reprezintă pentru cei care cred în poliamorie un pariu pierdut, din moment ce se bazează pe ideea că indiferent de schimbările survenite în timp ai obligaţia să iubeşti o singură persoană. La polul opus, noul tip de relaţie permite ca cercul de îndrăgostiţi să crească sau să se micşoreze după bunul plac al celor implicaţi. Deşi pare că regulile sunt similare cu ceea ce se petrece în lumea swingerilor, care presupune schimbul ocazional de parteneri pentru obţinerea plăcerii sexuale, poliamoria se adresează celor care vor mai mult decât sex de la parteneri. Tocmai pentru că se vrea o alternativă la relaţiile monogame, nu doar o portiţă pentru cei care vor să experimenteze pur sexual, poliamoria atrage atenţia a tot mai multe persoane.   

Postul de televiziune BBC a difuzat anul acesta un documentar care prezenta traiul într-o relaţie de tip poliamor, iar canalul american ABC a difuzat ieri povestea a doi soţi specializaţi în terapie de cuplu, Kamala Devi şi Michael McClure, care se pot numi veterani în domeniul poliamoriei. Aceştia sunt căsătoriţi de 12 ani şi au trăit timp de doi ani alături de un alt cuplu. După despărţirea de „foştii iubiţi“, Michael s-a îndrăgostit de Rachel, care a a devenit noua iubită a cuplului, relatează Daily Mail. La rândul ei, Rachel se împarte între alţi doi iubiţi şi o iubită. Bineînţeles, există posibilitatea formării altor relaţii, inclusiv cu unii dintre iubiţii lui Rachel.  

image

Kamala Devi şi Michael McClure (foto centru), alături de alţi adepţi ai poliamoriei FOTO Daily Mail 

Sună destul de complicat, mai ales că aceste relaţii poliamoroase pot lua forma unor mici comunităţi, după cum a povestit Michael McClure pentru ABC. Mai în glumă, mai în serios acesta s-a gândit inclusiv la posibilitatea de a închiria sau de a cumpăra un hotel, dacă se va întâmpla ca „familia“ să devină mult prea numeroasă. De aici şi până la o idee de afacere a fost un singur pas, aşa că cei trei vor deschide un complex destinat celor care vor să înţeleagă ce presupune o altfel de viziune asupra relaţiei de cuplu şi asupra iubirii. 

Aglomeraţie de „unchi“ şi de „mătuşi“ 

Aspectul delicat al acestei forme de convieţuire este reprezentat de fiul în vârstă de şase ani pe care îl au Kamala Devi şi Michael McClure. În ciuda celor care îi blamează pentru că îşi expun băieţelul unui stil de viaţă greu de înţeles şi pentru un adult, părinţii libertini susţin că cel mic a fost obişnuit de la o vârstă fragedă să trăiască într-un astfel de mediu şi povestesc cât de încântat este acesta să trăiască în sânul unei familii mari. 

image

Părinţii Kamala Devi şi Michael McClure consideră că fiul lor se simte fericit când este răsfăţat de o familie numeroasă FOTO Daily Mail 

Băieţelul nostru se consideră fericit pentru că are parte de atât de multă dragoste şi de atât de mulţi unchi şi mătuşi. Înţelege ce înseamnă cuvântul poliamorie, dar încă nu percepe ce implică din punct de vedere sexual, a mărturisit tatăl copilului.    

Psihoterapeutul Karen Stewart este de părere că poliamoria se bucură de succes în rândul cuplurilor căsătorite tocmai pentru că nu se reduce la a face sex cu necunoscuţi, ci implică construirea unor relaţii de lungă durată, în care iubirea, comunicarea şi sinceritatea sunt elemente esenţiale. Stewart nu este primul psihoterapeut care crede că în 20 sau 30 de ani familiile poliamoroase nu vor mai constitui o curiozitate şi că adepţii acestui mod de a trăi vor începe să ceară recunoaştere din partea societăţii, eventual şi drepturi legale. 

Citeşte şi:

„O căsătorie nu are nevoie de dragoste”, concluzia unui avocat de divorţuri

Căsătoria nu-i contract, ci iubire veşnică

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite