Probleme de cuplu cărora le dăm prea multă importanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu puţină cooperare, majoritatea problemelor apărute într-o relaţie pot fi rezolvate. FOTO Arhivă Adevărul
Cu puţină cooperare, majoritatea problemelor apărute într-o relaţie pot fi rezolvate. FOTO Arhivă Adevărul

Menţinerea unei relaţii sănătoase necesită implicarea totală a ambilor parteneri, iar obstacolele care apar în cazul cuplurilor cu legături stabile pot fi depăşite cu uşurinţă cu abordarea potrivită.

Nicio relaţie nu e perfectă, iar apariţia diferenţelor de opinie sau a altor provocări pot face o relaţie mai puternică, dacă partenerii adoptă atitudinea potrivită. Terapeuta de cuplu Winifred M. Reilly a realizat, pentru „Huffington Post”, o listă cu cele mai întâlnite probleme care apar în relaţiile de cuplu care ar putea fi rezolvate cu uşurinţă:

1. Nu mai sunteţi îndrăgostiţi ca la început

Flacăra dragostei nu va pâlpâi mereu la fel de puternic, dar asta nu înseamnă că s-a stins. Chiar dacă fluturii din stomac se potolesc la un moment dat, dragostea matură, care vine în timp, are foarte multe părţi frumoase.

2. Vrei să dormi în altă cameră când este bolnav

„Am auzit poveşti despre persoane care se mută în altă cameră atunci când partenerul e bolnav. Fiecare pentru el, ar zice unii. Totuşi, oricât mi-ar plăcea să împărăşesc dragoste şi afecţiune, prefer să spun «nu» răcelii. Pentru o supă, suc de portocale şi o cutie de şerveţele se poate baza pe mine. O să îi ţin mâna rece pe frunte şi o să-l sărut tot pe frunte, dar atât”, spune Winifred M. Rilly.

3. Simţi că te plictiseşti

Dacă uneori simţi că partenerul tău de viaţă te plictiseşte, există şanse mari ca şi el să simtă acelaşi lucru. Totuşi, a-ţi putea încerca să menţineţi lucrurile interesante. Încercaţi să vorbiţi mai mult şi să faceţi contact vizual mai des, pentru a vă întreţine conexiunea, sfătuieşte terapeuta.

4. Uneori vrei să petreci timp singur

Nu este absolut nimic în neregulă dacă tânjeşti după câteva ore departe de partenerul tău. Ia o carte bună, mergi pe plajă, la un film sau ieşi cu prietenii. Relaţia voastră va supravieţui.

5. Nu simţi întotdeuna că sunteţi o echipă

„Munca de echipă este grozavă, dar uneori jucăm bine, alteori nu. În plus, multe persoane sunt de părere că într-o echipă partenerii trebuie să gândească la fel şi să îşi dorească aceleaşi lucruri. Asta nu e muncă de echipă, ci înseamnă că îţi doreşti ca partenerul tău să-ţi fie frate geamăn. Trebuie să înţelegi că oamenii acţionează diferit uneori”, este de părere terapeuta.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite