Cum ne influenţează alcoolul viaţa sexuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uneori un pahar de vin sau un cocktail ajută la detensionarea atmosferei, ne face să ne simţim mai sexy şi devenim mai vorbăreţi. Dar ne ajută oare să avem şi relaţii sexuale mai satisfăcătoare? Terapeutul sexual american Petra Zebroff a încercat să  facă lumină în acest caz, într-un articol scris pentru „Huffington Post“.

Mai întâi trebuie să înţelegem efectele alcoolului asupra organismul nostru, să ştim exact ce se întâmplă atunci când îl consumăm, spune Petra Zebroff. 

De reţinut faptul că alcoolul este un depresiv al sistemului nervos central şi acţionează prin inhibarea părţilor importante pentru excitare şi atingere a orgasmului: centrul respirator, sistemul circulator şi terminaţiile nervoase.

De asemenea, din cauza faptului că alcoolul deshidratează, volumul lichidelor din corp se micşorează, ceea ce duce la probleme ale lubrifierii, la femei, şi probleme erectile la bărbaţi.

Cu toate acestea, alcoolul nu are numai efecte negative asupra sexului, atâta timp cât este consumat cu moderaţie, susţine Zebroff.

Este alcoolul un afrodiziac?

Depinzând de greutatea corporală, sex, cât şi de alţi factori, un pahar sau două pot elimina din inhibiţiile pe care le poţi simţi, dar dacă adaugi câteva pahare în plus, abilitatea corpului de a răspunde la stimuli sexuali scade, manifestându-se prin: 

1. Mai puţine erecţii

Consumul cantităţilor mari de alcool sau consumul alcoolului pe termen lung au fost asociate cu problemele erectile. Deshidratarea din cauza băutului cauzează scăderea volumului de sânge din corp şi creşterea hormonului responsabil cu disfuncţiile erectile, angiotensina, acest efect fiind amplificat şi de faptul că sistemul nervos central a fost inhibat. 

2. Ejaculare întârziată

În 2004, un studiu a constatat că 11% din consumatorii de alcool au fost susceptibili de a avea probleme în a ajunge la orgasm. Bărbaţii au avut dificultăţi în a ejacula, în timp ce femeile aveau nevoie de mai multă stimulare, faţă de cele care băuseră foarte puţin sau deloc.

3. Uscarea vaginului

Din cauza deshidratării din timpul consumului de alcool, vaginul nu mai este lubrifiat, lucru ce poate provoca durere în momentul întreţinerii relaţiilor sexuale. De asemenea, deshidratarea mai poate provoca oboseală şi migrene.

Dar sunt oare toate veştile rele în ceea ce priveşte consumul de alcool?

Conform celor de la „The Blog“, unii cercetători recomandă consumul de alcool ca tratament pentru controlarea ejaculării premature, dar numai ca soluţie temporară. Zebroff, în schimb, ne sfătuieşte să folosim alte tratamente mai eficiente şi cu efect permanent pentru tratarea acestei afecţiuni. 

Un alt beneficiu al consumului de băuturi alcoolice este creşterea plăcerii la femei. În timp ce unele femei ameţite acuză dificultăţi în atingerea orgasmului din punct de vedere fizic, altele povestesc despre faptul că simt mai multă plăcere. Acest lucru poate fi explicat prin sentimentul de relaxare socială pe care îl experimentează după primele câteva băuturi.

Cuvântul cheie: moderaţia

Potrivit studiilor, consumul a una-două băuturi poate fi benefic pe termen lung, atât pentru sănătate cât şi pentru viaţa sexuală, dar dacă vrei să ai parte de partide reuşite mulţi ani de acum înainte, renunţă la paharul care te va ameţi de tot, ca să te poţi bucura de avantajul psihologic al alcoolului fără a cădea pradă deficienţelor fiziologice, ne informează Zebroff în articolul său. „Înlocuieşte acel pahar în plus de vin cu apă şi concentrează-te pe aptitudinile tale de a flirta, ca să vă puteţi bucura de o seară reuşită, atât tu cât şi partenerul tău“, spune terapeutul.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite