Cea mai uşoară modalitate prin care ajung femeile la orgasm

Cea mai uşoară modalitate prin care ajung femeile la orgasm

Masturbarea este cea mai simplă şi populară cale prin care femeile ajung la orgasm. FOTO Arhivă Adevărul

Pentru unele femei, atingerea orgasmului este o adevărată provocare. Cu toate acestea, reprezentantele sexului frumos au găsit o cale prin care să se bucure de cea mai intensă plăcere.

Cea mai uşoară şi eficientă cale prin care femeile ating orgasmul este masturbarea, conform unui nou studiu desfăşurat în luna noiembrie a acestui an, la care au luat parte 1003 femei din Franţa, Statele Unite, Spania, Marea Britanie, Italia, Canada şi Olanda. 

Un procent de 80% din respondente au declarat că ating orgasmul, de cele mai multe ori, prin autosatisfacere, conform publicaţiei britanice „The Independent”. Şi sexul prin penetrare însoţit de stimulare clitoridiană a atins un scor bun, 79% din femei având orgasm în acest mod. Pe de altă parte, penetrarea anală nu este, după cum arată datele sondajului, cea mai eficientă modalitate de a obţine plăcerea supremă, doar 36% din femei având orgasm în aceste condiţii.

Franţuzoaicele, cele mai „nefericite” în plan sexual

În ciuda reputaţiei sale internaţionale de plai al iubirii, Franţa ocupă primul loc în topul ţărilor în care femeile mimează, cel mai adesea, orgasmul. Potrivit experţilor, femeile din Franţa întâmpină adesea probleme în a avea orgasm din cauza culturii, în care penetrarea clasică, cea vaginală, este cea mai populară, iar aceasta nu induce, de cele mai multe ori, orgasme femeilor.

Sondajul a fost realizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Orgasmului, sărbătorită pe 22 decembrie. Datele au arătat că 49% din franţuzoaice întâmpină dificultăţi în a avea orgasm, iar 31% din ele ajung să îşi mintă partenerul în legătură cu obţinerea plăcerii. 
Problemele în apariţia orgasmului apar adesea din cauza duratei scurte sau a lipsei preludiului, dar şi din pricina nivelelor ridicate de stres şi angoasă, scrie publicaţia „The Local”. Francois Kraus, de la Institutul Francez de Opinie Publică, a declarat că astfel, în aceste condiţii, „nu se creează un mediu corect pentru sex de calitate”. 

citeste totul despre: