Ce lucruri au în comun partenerii care reuşesc să fie fericiţi şi după zeci de ani de relaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Partenerii care reuşesc să
fie fericiţi şi după zeci de ani de relaţie nu uită să-şi exprime iubirea şi aprecierea unul faţă de celălalt
Partenerii care reuşesc să fie fericiţi şi după zeci de ani de relaţie nu uită să-şi exprime iubirea şi aprecierea unul faţă de celălalt

Un soţ prea dedicat carierei este perceput la fel ca unul implicat într-o relaţie extraconjugală, aceasta fiind doar una dintre problemele care duc la relaţii nefericite. Conform psihoterapeuţilor, cuplurile fericite şi după zeci de ani de relaţie au câteva lucruri în comun care le asigură stabilitatea.

Dr. Michael McNulty, fondatorul Centrului de Relaţii de Cuplu din Chicago, este de părere că menţinerea unui mariaj de durată este un lucru dificil pentru oamenii care au cariere de succes, deoarece aceştia au mai puţin timp pe care să-l dedice partenerului. „Un soţ dependent de muncă este perceput la fel ca unul implicat într-o relaţie extraconjugală“, spune McNulty, care a vorbit despre lucrurile pe care le au în comun cuplurilor în care partenerii reuşesc să fie fericiţi şi după zeci de ani de relaţie:

Acordă prioritate petrecerii timpului împreună

„Ritualurile sunt modalităţi prin care soţii se pot asigura că îşi rezervă timp unul pentru celălalt sau pentru familiile lor şi fac planuri cu privire la lucrurile pe care îşi doresc să le facă“, explică McNulty. Indiferent dacă este vorba despre o întâlnire în oraş săptămânală sau despre o călătorie doar pentru ei doi, partenerii trebuie să fie atenţi cum îşi împart timpul pentru a se putea bucura de lucrurile care definesc şi dau sens relaţiei lor.

Externalizează treburile obositoare

Tot mai multe cupluri au declarat că externalizează treburile casnice cum ar fi cumpărăturile, curăţenia, spălatul şi gătitul, astfel încât să poată petrece mai mult timp de calitate împreună.

Timp dedicat faptelor bune

Specialistul recomandă cuplurilor să-şi petreacă timpul ajutându-i pe cei din jur. „Oamenii care îşi stabilesc ca scop contribuirea la crearea unei lumi mai bune sau care au ca interes comun spiritualitatea au mai multe şanse să reziste împreună, deoarece aceştia nu depind de factori externi pentru a se simţi bine“, spune McNulty

Îşi ascultă partenerul şi sunt empatici

Trebuie să vă faceţi zilnic timp să discutaţi cu soţul/soţia. Concentraţi-vă asupra lucrurilor stresante sau a evenimentelor care sunt importante pentru partenerul dvs. Ascultaţi, empatizaţi şi oferiţi-vă sprijinul pentru a-l ajuta să-şi rezolve problema.  

Îşi exprimă aprecierea regulat

Partenerii care reuşesc să fie fericiţi în relaţii de durată îşi exprimă în mod regulat dragostea şi admiraţia pe care o au unul faţă de celălalt. Ei îşi apreciază şi complimentează partenerul în fiecare zi.

Înţelege că familia este pe primul loc

Indiferent dacă vă conduceţi propria companie sau că sunteţi angajat, McNulty spune că un mediu care promovează un echilibru bun al vieţii de familie poate avea un impact extrem de pozitiv asupra relaţiei cu partenerul. „Dacă înţelegeţi că familia este pe primul loc şi că echilibrul acesteia completează ce se întâmplă în viaţa profesională, acest lucru poate influenţa decisiv relaţia partenerilor de cuplu“, spune specialistul.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite