În ce mod este afectată viaţa amoroasă a femeilor în funcţie de relaţia pe care au avut-o cu taţii lor

În
ce mod este afectată viaţa amoroasă a femeilor în funcţie de relaţia pe care
au avut-o cu taţii lor

Un tată absent din punct de vedere emoţional poate avea un efect dăunător asupra vieţii de cuplu a fiicei lui

Am auzit cu toţii teoria conform căreia oamenii tind să-şi aleagă parteneri de cuplu care seamănă cu părinţii lor. Dar cum influenţează relaţiile cu taţii viaţa amoroasă a viitorilor adulţi?

Shirani M. Pathak, psihoterapeut şi consilier de cuplu, explică pentru hellogiggles.com că, dacă aţi avut o relaţie bună cu tatăl, „cel mai probabil veţi avea puţine conflicte în viaţa de cuplu“. Pe de altă parte, dacă tatăl a lipsit în perioada copilăriei, atunci poate fi o adevărată provocare.

Un tată absent emoţional poate avea un efect dăunător asupra vieţii de cuplu a fiicei lui

„Fata care are o relaţie deplină cu tatăl ei este, de obicei, mai încrezătoare, mai sigură şi mai mulţumită în relaţiile ei romantice decât tipologia celei cu o relaţie incompletă cu tatăl ei“, a spus Linda Nielsen, expert în relaţii tată-fiică, completând că acest lucru este valabil indiferent dacă părinţii sunt căsătoriţi sau divorţaţi.

Într-un interviu separat cu The Telegraph, Nielsen susţine că „femeile care au relaţii echilibrate, confortabile şi conversaţionale cu taţii lor, fac alegeri mai bune în privinţa partenerului de viaţă“.

„Dacă intri într-un magazin alimentar când îţi este foame, te grăbeşti să alegi orice găseşti pe rafturi. Iei ce-ţi pică în mână, care te face să te simţi bine pe moment. Când femeile nu cresc în relaţii armonioase cu taţii lor, ele tind să facă alegeri greşite în ceea ce priveşte partenerul de viaţă“, a explicat specialistul. „Dacă ai avut un tată rece şi distant, nu vei şti cum să te raportezi la bărbaţi. Alegi oameni care sunt exact ca el, pentru că acest tip de comportament îl asociezi cu iubirea“, a continuat Linda Nielsen.

Avem tendinţa de a alege parteneri cu caracteristici similare cu cele ale părinţilor noştri

Acest lucru se poate dovedi a fi un lucru extrem de rău dacă părinţii noştri nu ne-au preţuit, susţinut, încurajat sau respectat. „În anii de practică psihologică, am întâlnit foarte puţine femei care au ales în mod inconştient sau conştient un partener pe baza caracteristicilor tatălui lor. Chiar şi femeile care spun că şi-au ales parteneri care erau opuşi tatălui, au la baza deciziei tot relaţia cu acesta, alegând opusul exemplului patern“, a spus psihologul Jennifer Kromberg. Acest tip de femeie este conştientă că are o relaţie nesănătoasă cu tatăl ei şi ulterior optează pentru cineva extrem de diferit. Chiar dacă nu este cea mai bună variantă, este mult mai probabil să aibă o relaţie fericită decât o femeie care alege modelul văzut în copilărie.

citeste totul despre: