10 afrodiziace naturale: nutriţionistul Mihaela Bilic explică de ce o mâncare simplă, aflată pe masa românului din cele mai vechi timpuri, ne ajută să fim mai buni la pat

10 afrodiziace naturale: nutriţionistul Mihaela Bilic explică de ce o mâncare simplă, aflată pe masa românului din cele mai vechi timpuri, ne ajută să fim mai buni la pat

Fructele de pădure stimulează apetitul sexual graţie feromonilor pe care îi conţin. FOTO thatslife.gr

Apetitul şi anduranţa sexuală pot fi stimulate şi în mod natural. Cunoscutul medic nutriţonist Mihaela Bilic a explicat motivul pentru care consumul anumitor alimente chiar reprezintă un ajutor în îmbuntăţirea vieţii sexuale, printre acestea figurând şi un preparat extrem de simplu, tradiţional, aflat în mod obişnuit pe masa românului, din cele mai vechi timpuri.

Suntem din ce în ce „bombardaţi” cu informaţii despre cum şi ce să facem pentru a fi mai pasionali, mai sexuali, dar de cele mai multe ori fie este vorba despre mituri, fie despre medicamente. 

Cu ajutorul sfaturilor oferite de medicul nutriţionist Mihaela Bilic am realizat o listă a celor mai naturale stimulente sexuale, ce include de la fructe şi legume până la mult-apreciatele ierburi aromatice şi condimente.

Cât despre ce cantităţi ar trebui consumate din fiecare astfel de stimulent sexual natural sau despre durata efectului său asupra organismului, acestea nu pot fi stabilite cu exactitate, după cum a explicat medicul nutriţionist Mihaela Bilic pentru adevarul.ro. 

„Tot ce înseamnă stimuli sexuali, afrodiziace, acţionează în combinaţie cu psihicul, deci nu există o cantitate anume şi nici o durată estimată. Pentru ca ele să aibă efect, trebuie să existe şi o disponibilitate mentală”, spune Bilic.   

Ţelina

Pe lângă faptul că este un bun stimulent pentru circulaţia sângelui, ţelina ajută şi la creşterea libidoului, prin conţinutul său de feromoni masculini, şi anume androstenol şi androsteron. „Pot fi considerate stimulente sexuale condimentele, ierburile aromatice, şofranul, oregano, ardeiul iute, ţelina şi altele care conţin feromoni. Aceşti feromoni se elimină prin transpiraţie şi nu sunt percepuţi la nivel conştient”, explică doctorul Bilic.

Stridiile

Stridiile au fost considerate din cele mai vechi timpuri „drogurile iubirii”. Ar fi fost preferatele Cleopatrei şi ale lui Casanova care ar fi degustat zeci în decursul unei zile. Potrivit cercetărilor, stridiile îmbunătăţesc nivelul de dopamină care creşte libidoul atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor. Stridiile conţin zinc, care este vital pentru producţia de testosteron şi de spermă sănătoasă. Pe lângă zinc şi dopamină, potrivit Mihaelei Bilic, stridiile au şi steroli, precursori ai hormonilor sexuali masculini.

Usturoiul 

Usturoiul are şi el efect asupra dorinţei sexuale, oricât de incredibil ar putea părea acest lucru. Potrivit lui Bilic, usturoiul conţine oxid nitric, regăsit şi în renumitele pastile Viagra, care produce vasodilataţie.

FOTO majalatouki.com

Ciocolata 

Ciocolata provine din bobul de cacao, despre care aztecii spuneau că ar fi hrana zeilor. Aceasta se pare că are mai mulţi antioxidanţi decât ceaiul verde sau vinul roşu, şi, potrivit lui Bilic, două kilograme de ciocolată funcţionează ca o ţigară de haşiş sau de marijuana. „În ciocolată se regăsesc anumite euforizante, precum feniletilamina, o amină cu efect halucinogen care induce o stare de bine.” Publicaţia „The Journal of Sexual Medicine” a publicat un studiu potrivit cărora femeile care consumă ciocolată în fiecare zi au o viaţă sexuală mai activă decât celelalte.

Porumbul (mămăliga)

Porumbul şi produsele pe bază de porumb, cum este mămăliga, la fel şi bananele, cresc sexualitatea şi libidoul prin stimularea producţiei de serotonină (numit şi hormonul fericirii), explică medicul nutriţionist. Rezultatele cercetărilor efectuate de antropologi în regiunea Bran-Rucăr (unde mămăliga se află mai des pe masa românilor), au arătat că 9% din femeile de peste 65 de ani prezentau o activitate ovariană foarte intensă, manifestată inclusiv prin prelungirea vieţii sexuale chiar şi după vârsta de 72 de ani. Porumbul este bogat în acizi graşi nesaturaţi (85 – 90%). Este bogat în vitaminele A, B, C şi E, în săruri minerale (magneziu, fosfor, potasiu) şi în fibre. 

FOTO ea.md

Vanilia şi şofranul 

Şofranul are proprietăţi excitante şi stimulează apetitul sexual, potrivit nutriţionistului Mihaela Bilic. Puterea lui este cunoscută încă din Antichitate: Alexandru cel Mare l-ar fi adăugat în orez şi în ceai, iar Cleopatra s-ar fi îmbăiat în apă cu şofran înainte de întâlnirile sale amoroase. Vanilia este şi ea încadrată în categoria stimulentelor sexuale naturale, având efect euforizant, graţie mirosului, la fel ca şi scorţişoara, precizează Bilic. „După ce le mirosim avem o stare de bine, uşor euforică”, adaugă medicul nutriţionist. Începând cu secolul al XVIII-lea, vanilia ar fi fost prescrisă de către medici bărbaţilor pentru sporirea potenţei.

Ardeiul iute 

Ardeiul iute este pe lista afrodizacelor naturale, acesta producând vasodilataţie şi creşterea fluxului de sânge, potrivit lui Bilic.

FOTO blisstree.com

Oregano 

Se spune că oregano combate impotenţa şi frigiditatea atunci când este folosit în mâncare sau ca esenţă, în apă.

Fructele de pădure 

Fructele de pădure sunt şi ele menţionate de către medicul nutriţionist, datorită feromonilor pe care îi conţin, „feromoni care sunt imperceptibili” la nivel conştient. 

Ghimbirul 

În completarea listei de stimulente naturale, medicul nutriţionist Mihaela Bilic menţionează şi ierburile (care au un rol excitant, intensificând transpiraţia şi accelerând fluxul sanguin), ghimbirul (care, pe lângă proprietăţile sale medicinale, este cunoscut pentru producerea vasodilataţiei la bărbaţi şi pentru stimularea apetitului sexual), cuişoarele (care combat oboseala fizică şi mentală, oferind un tonus bun şi stimularea potenţei), coriandrul (seminţele uscate au efect euforizant pentru femei) şi nucşoara (care conţine doze mici de amfetamine cu efect halucinogen).

„Acestea au doze infime de substanţe, dar la un moment dat, în organism, se produce efectul şi pot acţiona ca un afrodiziac. Există însă şi foarte multe mituri. Nu se poate trata impotenţa astfel. Iar prin consumarea lor ca şi condimente, în mâncare, este puţin probabil ca ele să aibă efect de afrodiziac”, precizează Bilic. 

Fructe şi legume: pepene, spanac, smochine, mere 

Pe lângă cele enumerate de către expertul în nutriţie, se pare că şi pepenele, spanacul şi alte legume verzi, smochinele, merele, dar şi avocado, ar conţine substanţe care stimulează apetitul sexual.

În aceeaşi notă, şi doctorul american în medicină orientală Nalini Chilkov, este de părere că „alimentele iubirii, care stimulează dorinţa sexuală, sunt recunoscute în culturile lumii. Aceste alimente au efecte de întărire şi de relaxare a muşchilor, sau impact vizual, tactil sau senzorial, care stimulează psihicul. Creierul, în cele din urmă, este cel mai mare organ sexual al organismului”.

 

 

 

 

citeste totul despre: