Trucuri ingenioase pentru a păstra fructele şi legumele proaspete mai mult timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modul de depozitare a fructelor şi legumelor stă la baza păstrării calităţii acestora. Odată contaminate cu germeni, pot provoca toxinfecţii alimentare şi alte afecţiuni.

Depozitarea greşită a fructelor şi a legumelor poate duce la contaminarea lor cu diferiţi agenţi patogeni, precum bacteriile şi virusurile. Pentru a evita îmbolnăvitrea, este recomandat să învăţăm modul în care acestea ar trebui păstrate, scrie BrightSide.me.

Nu spălaţi fructele şi legumele înainte de a le depozita

Poate suna ciudat, dar este recomandat să nu speli fructele şi legumele înainte de a le depozita în frigider sau în dulap. Dacă sunt murdare, şterge-le cu un prosop uscat. Spălarea poate înlătura substanţele naturale care luptă împotriva mucegaiului.

Fructele şi legumele preferă un mediu uscat

Umiditatea grăbeşte procesul de mucegăire. Un truc bun pentru a contracara acest lucru este plasarea unui prosop de hârtie în interiorul recipientului cu fructe sau legume. Acesta va absorbi excesul de umiditate şi va împiedica apariţia mucegaiului.

Cum să depozitaţi avocado corect

Un avocado necopt ar trebui să fie pus într-o pungă de hârtie sau învelit în ziare şi păstrat la temperatura camerei. Când se coace, îl puteţi păstra într-o pungă de plastic, depozitat la rece.

Nu aşezaţi anumite tipuri de fructe şi legume în frigider

Ardeii, castraveţii şi roşiile ar trebui păstrate la temperatura camerei. Depozitate în frigider, acestea îşi pierd consistenţa elastică.

Înfăşuraţi în folie codiţele bananelor

Dacă sunt depozitate în frigider, bananele se înnegresc şi îşi pierd gustul. Cel mai bine este să le păstraţi la temperatura camerei, cu tulpina învelită în folie de plastic.

Anumite tipuri de fructe şi legume nu ar trebui să fie depozitate împreună

Anumite tipuri de fructe şi legume încep să emane etilenă în timpul coacerii. Este vorba despre banane, caise, pepeni, pere, prune, mango şi roşii. Depozitate alături de mere, vinete, pepene verde, cartofi, dovleci, morcovi şi broccoli, cele din urmă încep să putrezească. Este recomandat să le depozitaţi separat.

Usturoiul şi ceapa se păstrează mai bine la întuneric

Cel mai bun prieten al usturoiului şi al cepei este întunericul. Dacă nu aveţi o astfel de zonă, le puteţi depozita în saci de hârtie cu câteva găuri mici perforate. În acest fel, puteţi să le depozitaţi aproape oriunde.

Cartofii se vor strica dacă sunt lăsaţi în lumina soarelui

Lăsaţi în lumina soarelui, cartofii încep să încolţească. Este recomandat ca aceştia să fie păstraţi într-un loc uscat, întunecat sau în cutii de lemn/plastic sau coşuri.

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite