Tartă mousse de cătină, un desert extrem de sănătos
0Este o reţetă foooooarte delicioasă, mousse-ul este pufos şi se topeşte în gură. Gustul acestei tarte este dulce acrişor şi foarte fin.
Tarta mousse de cătină – Ingrediente:
PENTRU BLAT:
200 gr. – biscuiţi simpli cu lapte
50 gr. – nuci
80 gr. – unt topit
PENTRU MOUSSE:
500 gr. – cătină proaspătă (sau congelată)
350 gr. – zahăr
300 ml. – smântână dulce pentru frişcă 35%
50 gr. – zahăr pudră
15 gr. – gelatină
½ linguriţă – esenţă de portocale (sau coaja răzuită de la o jumătate de portocală)
Tarta mousse de cătină – Mod de preparare:
Pune cătina într-o cratiţă şi toarnă deasupra zahărul. Fierbe totul câteva minute la foc mic, până se dizolvă zahărul.
Ia cătina de pe foc şi mărunţeşte-o bine cu ajutorul unui robot de bucătărie.
Pune gelatină în 100 de ml. de apă rece. După care las-o să se umfle câteva minute sau procedează conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Apoi strecoară cătina printr-o sită, în aşa fel încât să primeşti o consistenţă fină, fără sâmburi.