Sfaturi culinare de la câştigătorii „Masterchef“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştiaţi că frişca se prepară întotdeauna din smântână foarte rece? Sau că o bucată de carne se taie numai pe fibră? Înaintea debutului celui de-al treilea sezon al show-ului „Masterchef“, care începe din 18 martie, la Pro TV, câştigătorii ediţiilor precedente vă oferă câteva sfaturi folositoare în bucătărie.

Elena Lasconi 

  • Înainte de a găti absolut orice preparat, aveţi grijă ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Excepţie face smântâna pentru frişcă, aceasta se bate doar dacă este foarte rece sau dacă este pusă într-un castron ţinut în prealabil la congelator.
  • Dacă vreţi să prăjiţi ceva în unt, adăugaţi şi puţin ulei, ca să nu se ardă untul foarte tare.
  • Pentru a păstra culoarea albă a ciupercilor, imediat ce le tăiaţi puneţi-le într-un castron cu apă şi lămâie.

    

Aida Parascan

  • Întotdeauna urmează-ţi intuiţia, nu copia! 
  • Învaţă regulile de bază şi tehnica, apoi experimentează. 
  • Găteşte pe gustul tuturor. Un bucătar bun e cel care ştie să satisfacă toate gusturile.

 

Petru Buiuca

  • Pregăteşte toate ingredientele dinainte, în boluri şi farfurii. Găteşti mai repede dacă ai totul la îndemână.
  • În timp ce gătesc, eu încep deja să spăl ce am folosit. Aşa ajung ca la finalul mesei să am de spălat doar tigaia sau tava în care am gătit şi farfuria din care am mâncat.
  • Dacă nu am cântar, îmi măsor din ochi exact cât vreau să mănânc. Aşa evit să gătesc mai mult decât am nevoie şi să mă trezesc că arunc mâncarea.

 
Mihai Toader (fost concurent)

  • Nu spăl pastele niciodată.
  • Verific carnea prin atingere.
  • Ţin roşia 8 secunde în apa fiartă pentru a-i îndepărta coaja frumos.
  • Nu fierb legumele prea mult.
  • Mă folosesc de apa în care au fiert pastele pentru a găti sosuri.
  • Întotdeauna tai carnea pe fibră.
  • Nu pun niciodată ulei în apa în care fierb pastele, nu are niciun rol.
  • Nu bat niciodată carnea, pentru că i-aş distruge textura şi fragezimea.
  • Tot timpul adaug mirodeniile, sarea şi piperul la sfârşitul preparării, pentru a nu condimenta prea tare mâncarea.  

După două sezoane în care a schimbat vieţile concurenţilor şi i-a transformat în staruri ale bucătăriei şi un sezon în care vedetele au trecut la cratiţă, emisiunea culinară revine la Pro TV, din 18 martie.

Noul sezon „MasterChef“ aduce concurenţi pasionaţi de gastronomie, probe solicitante, deplasări inedite şi ingrediente-surpriză, care îi vor uimi nu numai pe cei intraţi în competiţie, ci şi pe telespectatori, este gata să pună pe jar cele mai alese gusturi.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite