Reţetă inedită de zacuscă dietetică cu gogonele, ardei şi morcovi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru cei care iubesc gustul zacuscăi dar în acelaşi timp ţin la siluetă, gospodinele iscusite au găsit o variantă dietetică ce are la bază ingrediente precum gogonele, morcovi, ceapă, ardei şi mult mai puţin ulei în comparaţie cu zacusca tradiţională.

Ingrediente:

  • 2,5 kg gogonele
  • 0,7 l ulei
  • 1 kg ceapă
  • 2,5 kg ardei capia
  • 2 căpăţâni usturoi
  • 1 kg morcovi
  • 1,5 kg roşii făcute suc
  • sare
  • piper
  • foi de dafin şi pătrunjel, după gust

Mod de preparare:

În 0,5 l ulei căleşti 1 kg de morcovi şi 1 kg de ceapă. Cele 2,5 kg gogonele şi 2,5 kg de ardei capia le dai prin maşina de tocat şi le amesteci cu legumele călite.

Le fierbi împre­ună şi când a ieşit uleiul la suprafaţă adaugi 1,5 kg suc de roşii, piper, foi de dafin, 2 căpăţâni de usturoi şi frunze de pătrunjel.

Dai la cuptor pentru o oră şi după aceea pui compoziţia în borcane pe care le acoperi până se răcesc.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite