Reţetă inedită de zacuscă dietetică cu gogonele, ardei şi morcovi
0Pentru cei care iubesc gustul zacuscăi dar în acelaşi timp ţin la siluetă, gospodinele iscusite au găsit o variantă dietetică ce are la bază ingrediente precum gogonele, morcovi, ceapă, ardei şi mult mai puţin ulei în comparaţie cu zacusca tradiţională.
Ingrediente:
- 2,5 kg gogonele
- 0,7 l ulei
- 1 kg ceapă
- 2,5 kg ardei capia
- 2 căpăţâni usturoi
- 1 kg morcovi
- 1,5 kg roşii făcute suc
- sare
- piper
- foi de dafin şi pătrunjel, după gust
Mod de preparare:
În 0,5 l ulei căleşti 1 kg de morcovi şi 1 kg de ceapă. Cele 2,5 kg gogonele şi 2,5 kg de ardei capia le dai prin maşina de tocat şi le amesteci cu legumele călite.
Le fierbi împreună şi când a ieşit uleiul la suprafaţă adaugi 1,5 kg suc de roşii, piper, foi de dafin, 2 căpăţâni de usturoi şi frunze de pătrunjel.
Dai la cuptor pentru o oră şi după aceea pui compoziţia în borcane pe care le acoperi până se răcesc.