Reţetă delicioasă de pepeni în saramură cu morcovi, conopidă şi gogonele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Murături
Murături

Pepenele se numără printre murăturile de sezon. Nimic nu se poate compara cu gustul dulce şi uşor acrişor, aceştia fiind perfecţi pentru a însoţi friptura.

Ingrediente:

  • pepeni
  • castraveţi
  • morcovi
  • gogonele
  • frunze de ţelină
  • frunze de hrean
  • sare

Mod de preparare:

Se aleg pepeni mici, care nu se mai coc, se verifică să nu fie loviţi sau mucegăiţi. Se spală şi se pun în borcane, intercalând printre ei castraveţi, morcovi, gogonele şi, pentru aromă, frunze de ţelina şi hrean.

Pentru fiecare litru de apă, se pun 25 de grame de sare. Se fierbe saramura, se lasă să se răcească, se toarnă peste murături şi se leagă cu celofan.

Sursa: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite