Plăcintă cu smochine
0Printre cele mai dulci fructe din lume, smochinele au început să fie consumate din anul 2500 î.H., mai întâi în Asia Mică. Erau folosite în special ca îndulcitor natural, dar şi ca medicamente, pentru combaterea constipaţiei. Grecii le foloseau pentru a trata durerile în gât, iar romanii utilizau aceste fructe în diferite tratamente ale pielii.
Ingrediente
Pentru aluat
650 g făină
250 g unt
4 ouă
200 g zahăr
1 plic praf de copt
coaja de la 1 lămâie
2 plicuri zahăr vanilat
1 praf de sare
1 ou, pentru uns
Pentru umplutură
7-8 smochine
200 g brânză de capră, nesărată
50 g zahăr
4-5 caise deshidratate
3 ouă
Pentru aluatul ras
120 g făină
50 g unt
50 g zahăr
Află cum se prepară plăcinta cu smochine pe clickpoftabuna.ro.
Descoperă de ce ai nevoie pentru cea mai bună salată de cartofi.