Plachie de crap cu orez şi sos brun
0Despre roşii, care sunt un ingredient principal al acestei reţete de plachie de crap cu orez şi sos brun, trebuie să ştii că sunt un inamic al colesterolului. Ca să nu ai probleme cu „colesterolul rău“ este bine să consumi 200 g de roşii proaspete, la fiecare masă, timp de o săptămână. Totodată, tomatele proaspete sunt recomandate şi persoanelor care suferă de hipertensiune arterială.
Plachie de crap cu orez şi sos brun – Ingrediente (4 porţii)
1 kg crap
700 g ceapă
5 căţei de usturoi
150 ml ulei
200 ml vin alb sec
500 g roşii descojite şi tocate
1 legătură de pătrunjel
1 frunză de dafin
1 lămâie
cimbru
sare
piper
Pentru garnitură
200 g orez basmati
Pentru sosul brun
50 ml vin roşu
500 ml supă de legume
10 g făină
50 g unt sau margarină