Local bucureştean, pe lista restaurantelor cu cele mai bune preparate din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâncarea şi cultura merg mână în mână, este de părere o scriitoare americană pasionată de călătorii şi arta culinară, care a inclus un restaurant din Bucureşti într-un top al restaurantelor cu cele mai delicioase feluri de mâncare pe care le-a încercat în excursiile sale din jurul lumii.

Blogger al publicaţiei americane „Huffington Post”, scriitoare americană, gurmandă şi mare iubitoare de călătorii, Heather Keleher a inclus un restaurant din Micul Paris pe lista localurilor în care a gustat cele mai delicioase preparate, în timpul excursiilor sale prin lume. 

„În încercarea mea de a explora culturile lumii, am descoperit că cele mai multe indicii se află în farfurii. În timpul călătoriilor mele m-am îndrăgostit de mâncare, fie că a fost vorba de farfurii decorate cu măiestrie de chefi cu stele Michelin, fie de reţete tradiţionale sau de familie”, a scris Keleher pe blogul său.

Iată care sunt câteva din cele 30 de feluri de mâncare, locuri şi localuri alese de scriitoarea americană:

Restaurantul „The Artist” 

Bucureşti, România

 „După cum sugerează numele (n.r. Artistul), fiecare preparat este o operă de artă, iar fiecare farfurie este un canvas pe care sunt aşezate tomatele roşii, cremele catifelate fuchsia, sparanghelul moale şi rondele de vinete parcă pictate. Deşi în meniu nu existau opţiuni pentru vegetarieni, cheful restaurantului a fost de-a dreptul încântat să creeze un fel nou de mâncare, fără carne sau peşte, pe care l-am numit împreună pe loc. Deserturile sunt cireaşa de pe tort în cazul acestui restaurant fabulos: şerbetul dulce şi fin de castravete, gogoşile pufoase şi plăcinta de mere”.

Restaurantul Dalmatino

Hvar, Croaţia

„Încă visez la Carpaccio Eros pe care i-am mâncat la Dalmatino: zucchini înăbuşiţi uşor, presăraţi cu fistic, nuci de pin şi brânză rasă marinată într-o glazură balsamică. Au, de asemenea, salate proaspete gustoase şi cel mai delicios, de ţi se topeşte în gură, gnocchi cu gorgonzola”.

Restaurantul Napfényes Étterem

Budapesta, Ungaria

„Restaurantele complet vegetariene sunt o raritate în Budapesta şi este absolut încântător să găseşti unul. De la falafelul crocant, servit cu humus fin şi lipie, la frigăruile de legume asortate marinate şi făcute pe grătar, Napfényes nu face rabat de la calitate. Limonada picantă, cu ghimbir, a completat perfect aromele”.

Restaurantul 13 - A Baker's Dozen

Paris, Franţa

„Laurel, o emigrantă americană, comandă în bucătăria ei din Paris cu o voce caldă, dar cu autoritate, ducând rapid coşuleţe cu biscuiţi pufoşi pe fiecare masă, preparând plăcinte cu crustă crocantă, care mustesc de bunătatea legumelor, şi delicioase salate de fructe”.

Restaurantul Salento Salato

Roma, Italia

„Acest restaurant micuţ este înveselit de conversaţiile vii şi accentele puternice de tot felul. Meniul lui conţine doar opt feluri de mâncare. Îmi amintesc cel mai bine delicioasele chifteluţe din spanac, cufundate în sos roşu de tomate. Două persoane din cele care m-au însoţit au devorat pe nerăsuflate paste cu sos tradiţional de tomate şi roşii. Aici, simplitatea este cea mai importantă, iar în acest caz este reţeta perfecţiunii”.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite