Gogoşi de post cu cartofi, desert delicios şi simplu de făcut pentru Postul Paştelui
0Gogoşi de post cu cartofi. Perfectă pentru Postul Paştelui sau pentru vegetarieni, această reţetă rapidă şi gustoasă de gogoşi din cartofi vă scoate din impas, desertul fiind delicios şi săţios.
Gogoşi de post cu cartofi. Ingrediente (4 porţii):
- 250 gr cartofi
- 250 gr făină
- 100 ml apă calduţă
- 20 gr drojdie de bere
- 1/2 linguriţă de sare
- ulei
- coajă de portocală
Gogoşi de post cu cartofi. Mod de preparare:
Se curăţă cartofii, se taie cubuleţe şi se fierb. După ce au fiert, la alegere, aceştia fie sunt pasaţi cu furculiţa, fie sunt trecuţi prin maşina de tocat, fie se obţine piureul de cartofi în alt mod (de exemplu cu pasatorul de cartofi). Piureul este apoi amestecat cu o cantitate egală de făină şi puţină apă caldă, astfel încât să obţinem un aluat potrivit de tare, la care se adaugă sarea, coaja de portocală şi drojdia înmuiată cu o lingură de apă caldă. Se frământă, se acoperă cu un şervet şi se lasă la crescut, la cald, timp de 30 de minute.
Ungem suprafaţa de lucru şi mâinile cu ulei, rupem din aluat bucăţele cam cât o minge de ping-pong şi le rostogolim între palme. După aceea, luăm pe rând câte o biluţă de aluat, facem cu degetul o gaură în mijloc şi le prăjim în uleiul încins.
O altă modalitate este ca, din aluatul crescut, să întindem o foaie de grosimea degetului, să tăiem forme rotunde cu un pahar şi să le rumenim în ulei fierbinte. Le scoatem când sunt frumos crescute şi rumenite şi presărăm zahăr vanilat.