Articol publicitar

Ghid pentru a cumpăra un cuptor electric încorporabil

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
s

Un cuptor încorporabil este de nelipsit într-o bucătărie modernă – unde altundeva ai putea găti friptură şi lasagna, peşte la grătar şi prăjituri în acelaşi loc? Aceste aparate îţi permit să pregăteşti o mare varietate de feluri de mâncare fără a sacrifica spaţiul sau confortul.

Ca să nu mai spunem că, îmbinându-se armonios cu mobilierul de bucătărie, cuptoarele încorporabile dau o atmosferă confortabilă şi modernă, în funcţie de stilul mobilierului tău.

Ce este un cuptor încorporabil?

Un cuptor încorporabil reprezintă un cuptor integrat în mobilierul de bucătărie, motiv pentru care măsurătorile sale sunt foarte importante. O eroare de calcul te poate determina să refaci mobila sau să schimbi cuptorul pe care l-ai cumpărat, cu altul care se potriveşte. Ideal este să alegi echipamentul de bucătărie înainte de a realiza mobila. Sau scoate cuptorul pe care l-ai instalat deja şi măsoară cu atenţie golul care rămâne în dulap. Această gaură se mai numeşte şi nişă.

Care este cel mai bun cuptor încorporabil?

Spre deosebire de modelele individuale de cuptor electric sau cuptor pe gaz, care necesită aplecare pentru a pune şi scoate tăvile, cuptoarele încorporabile sunt instalate mai sus. Acest lucru, pe lângă faptul că este foarte confortabil, previne şi îndoirea spatelui.

Înainte de a alege aparatul potrivit pentru tine, este important să înţelegi cât spaţiu ai la dispoziţie pentru a te asigura că se va potrivi în bucătăria ta. Şi, bineînţeles, trebuie să te asiguri şi că cuptorul încorporabil pe care îl vei alege are dimensiunea necesară pentru a se potrivi nevoilor bucătăriei tale.

Măsuri cuptor încorporabil

Cuptoarele au 2 grupe de măsuri, cele exterioare şi cele interne.

Dimensiunile exterioare ale unui cuptor electric sau cuptor pe gaz sunt în general de 60 cm lăţime x 60 cm înălţime. Acestea corespund feţei vizibile a cuptorului, inclusiv uşii şi comenzilor de aprindere.

Aceste măsurători pot varia cu câţiva milimetri.

Toate cuptoarele au aceleaşi măsuri?

Nu, nu toate cuptoarele au aceleaşi măsuri. De aceea, pe parcursul acestui articol, vom sublinia importanţa planurilor de instalare, în primul rând. Un cuptor tradiţional pe gaz încorporabil nu este acelaşi lucru cu un cuptor electric încorporabil.

Măsurile care trebuie să conteze mult pentru tine sunt cele exterioare. O eroare de 2 milimetri te poate determina să-ţi refaci mobila sau să îţi schimbi cuptorul.

Deci ce măsurători interne au cuptoarele? Partea încastrată este de obicei între 54 şi 57 cm. Dar, reţine că este foarte important să cunoşti măsura exactă, iar pentru asta va trebui să consulţi manualul de instalare.

Toate manualele pentru un cuptor electric încorporabil au planuri care indică măsurătorile specifice.

Adâncimea unui cuptor este întotdeauna mai mică decât lăţimea tradiţională a dulapurilor de bucătărie. De aceea, de obicei nu cauzează probleme. Adâncimea obişnuită este de 55 cm.

Ce tehnologie de distribuţie a căldurii să alegi?

Indiferent de tipul de cuptor electric pe care îl alegi, sistemul de gătit prin convecţie este o necesitate. Există trei tipuri de convecţie: convecţie tradiţională, convecţie cu trei elemente şi convecţie dublă.

Cuptoarele convenţionale cu convecţie folosesc un ventilator care circulă aerul cald în jurul alimentelor, promovând o distribuţie uniformă a căldurii în spaţiul de gătit. Ca urmare, alimentele se gătesc mai repede şi mai uniform decât în ​​cuptoarele convenţionale.

În cel de-al doilea sistem, există un element de încălzire suplimentar în spatele ventilatorului care ajută la menţinerea unei temperaturi mai uniforme în toată cavitatea cuptorului. In acest fel se pot obtine rezultate mai bune în bucătărie.

Cuptoarele cu convecţie dublă sunt similare cu tipul anterior, cu singura diferenţă că sunt echipate cu un ventilator suplimentar.

Alegerea unui cuptor încorporabil potrivit pentru tine poate fi o adevarată provocare dacă nu ai ideile clare. Riscul este ca costul mic al unui produs la reducere să te facă să cazi în tentaţie şi să ajungi să cumperi un electrocasnic care nu este adecvat pentru a-ţi satisface toate nevoile din bucătărie. De aceea este important să ţii cont de câteva aspecte, precum cele enumerate mai sus, atunci când faci achiziţia.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite