Cum se spală şi se păstrează corect fructele de pădure

Cum se spală şi se păstrează corect fructele de pădure

Când le decongelezi, pune-le într-un strat într-o sită. Nu le aşeza unele peste altele, deoarece îşi vor pierde forma.

Foarte aromate şi cu un gust uşor acrişor, fructele de pădure nu ar trebui să lipsească din alimentaţia noastră zilnică, mai ales vara, când sunt disponibile în stare proaspătă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Afinele, murele şi zmeura au un aport ridicat de antioxidanţi, esenţiali pentru prevenirea îmbătrânirii premature şi pentru menţinerea sănătăţii sistemului cardiovascular. Mai au în componenţa lor vitamine, acid folic, fibre şi potasiu.

Se strică repede

Spre deosebire de alte fructe, cum sunt merele sau perele, este necesar să fie ţinute doar la frigider şi trebuie consumate în maximum 1-2 zile după ce au fost culese. Atunci cânde le cumperi, evită fructele de pădure pătate cu suc propriu, deoarece acesta este un semn că fie nu ai fost transportate şi depozitate necorespunzător, fie sunt mult prea coapte şi au început deja să se deterioreze. Nu cumpăra fructe care au puncte de mucegai pe ele, deoarece acesta se extinde repede şi deteriorează restul fructelor într-un timp scurt. Fructele de pădure se păstrează la frigider nespălate şi depozitate într-un recipient închis cu capac.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

citeste totul despre: