Cum să prepari cea mai bună negresă cu bezea
0Reţeta noastră de negresă cu bezea este foarte simplă, dar migăloasă. Trebuie să faci crusta de biscuiţi, apoi blatul de negresă, apoi bezeaua pe care o aşezi deasupra şi la final, dacă vrei, o rumeneşti pe deasupra, dar nu este obligatoriu.
Dar reţeta în sine este nemaipomenită, într-o combinaţie nemaipomenită. N-aş schimba nimic la ea! Important este să foloseşti o tavă pătrată de 28×28 cm.
Negresă cu bezea – Ingrediente (1 tavă)
Pentru baza crocantă
2 căni biscuiţi graham zdrobiţi
¼ cană zahăr
6 linguri unt topit
Pentru blatul de negresă
2 căni fulgi de ciocolată
1 cană unt
½ cană zahăr brun
1½ cană zahăr tos
4 ouă, uşor bătute
2 linguriţe esenţă de vanilie
2½ căni făină
sare
Pentru bezea (3 căni)
40 ml apă
95 g zahăr
95 g miere
2 albuşuri
1/2 linguriţă esenţă de vanilie