Cum se prepară în casă covrigii crocanţi din făină integrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
covrigi

Gustoşi şi rapid de preparat, covrigii din făină integrală preparaţi în casă sunt o bună opţiune lângă ceai sau cafea. Pot fi serviţi simpli, cu dulceaţă sau cu miere.

Ingrediente:

  • 150 gr făină integrală
  • 250 gr făină
  • 7 gr drojdie
  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguriţe sare
  • 300 ml apă caldă

Mod de preparare:

Puneţi făină, drojdie, 1 linguriţă zahăr şi sare într-un castron mare. Adăugaţi 300 ml apă caldă, amestecaţi şi frământaţi cu mixerul timp de 8-10 minute. Acoperiţi apoi cu folie de plastic şi lăsaţi timp de aproximativ o oră. Formaţi covrigi. Adăugaţi 5 cm de apă într-o tavă şi adăugaţi covrigii.

Între timp, preîncălziţi cuptorul la 200C.

Se adaugă 2 linguri de zahăr în apa clocotită şi se amestecă pentru a se dizolva. Lăsaţi covrigii în apă 10-15 minute. Îi scoteţi, îi puneţi într-o tavă şi îi daţi la cuptor timp de 30 de minute. Lăsaţi să se răcească şi serviţi simpli, cu dulceaţă sau cu brânză.

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite