Cum se prepară în casă covrigii crocanţi din făină integrală
0Gustoşi şi rapid de preparat, covrigii din făină integrală preparaţi în casă sunt o bună opţiune lângă ceai sau cafea. Pot fi serviţi simpli, cu dulceaţă sau cu miere.
Ingrediente:
- 150 gr făină integrală
- 250 gr făină
- 7 gr drojdie
- 3 linguri zahăr
- 2 linguriţe sare
- 300 ml apă caldă
Mod de preparare:
Puneţi făină, drojdie, 1 linguriţă zahăr şi sare într-un castron mare. Adăugaţi 300 ml apă caldă, amestecaţi şi frământaţi cu mixerul timp de 8-10 minute. Acoperiţi apoi cu folie de plastic şi lăsaţi timp de aproximativ o oră. Formaţi covrigi. Adăugaţi 5 cm de apă într-o tavă şi adăugaţi covrigii.
Între timp, preîncălziţi cuptorul la 200C.
Se adaugă 2 linguri de zahăr în apa clocotită şi se amestecă pentru a se dizolva. Lăsaţi covrigii în apă 10-15 minute. Îi scoteţi, îi puneţi într-o tavă şi îi daţi la cuptor timp de 30 de minute. Lăsaţi să se răcească şi serviţi simpli, cu dulceaţă sau cu brânză.
Sursă: restaurantedelux.ro