Cea mai sănătoasă legumă gătită! Ar trebui să o consumi zilnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cea mai sănătoasă legumă gătită! Ar trebui să o consumi zilnic
Cea mai sănătoasă legumă gătită! Ar trebui să o consumi zilnic

Sunt unele din cele mai importante legume din alimentaţia omului, care pot fi consumate în stare proaspătă sau ca ingredient în diferite feluri de mâncare. Acestea sunt printre legumele cel mai des consumate, după cartofi.

Gustoase şi aproape indispensabile din bucătărie, aduce multe beneficii sănătăţii. Această legumă este apreciată datorită gustului ei, dar şi avantajelor pe care le oferă sănătăţii. Deşi pot fi consumate tot timpul anului, datorită culturilor din seră, valoarea lor nutritivă este mai ridicată şi gustul este mai intens atunci când sunt cultivate în grădini, la soare, în lunile de vară (iunie până în septembrie).

De ce să o consumi zilnic

Nu mai puţin de 90% din conţinutul acestei legume este apă biologică, uşor asimilabilă de către organismul uman, care alcătuieşte suportul ideal pentru administrarea colecţiei de vitamine, minerale, enzime şi alte substanţe active ale ei.

Dintre vitaminele conţinute de această legumă, cele mai importante sunt vitamina A (importantă pentru ochi şi pentru procesele endocrine), complexul B (B1, B2, B5, B6 – protectoare ale sistemului nervos, ale sistemului osos, ale metabolismului), vitamina C (necesară sistemului cardiovascular, sistemului nervos şi endocrin), vitamina E (vitamina tinereţii şi a fertilităţii) şi vitamina K (importantă pentru sinteza anumitor elemente figurate ale sângelui).

Află doar aici ce legumă trebuie să consumi zilnic!

Planta care previne peste 300 de afecţiuni. Conţine de 17 ori mai mult calciu decât laptele şi are de 25 de ori mai mult fier decat spanacul

Consumă această bătutură în fiecare dimineaţă şi vei scăpa de stres şi oboseală

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite