Ce notă de plată primeşti după ce iei masa în toate restaurantele cotate cu trei stele Michelin din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

La acest moment există nu mai puţin de 109 restaurante, răspândite în 12 ţări din toată lumea, care sunt cotate cu numărul maxim de stele Michelin, cea mai importantă distincţie pe care o poate primi un astfel de „templu“ culinar.

O agenţie de turism din Marea Britanie, www.holidaysplease.co.uk, în colaborare cu site-ul veryfirstto.com, a lansat o ofertă destinată gurmanzilor care dispun de un cont bancar consistent şi de mult timp liber. 

Nu de alta, dar călătoria culinară pe care a gândit-o agenţia cu pricina presupune ca turistul pofticios să colinde lumea timp de 6 luni, perioadă în care va putea să şi viziteze pe îndelete locurile unde va degusta preparatele de trei stele. 

Preţul unui astfel de răsfăţ culinar şi turistic ajunge la 210.000 de euro de persoană, sumă în care sunt incluse rezervările la cele 109 restaurante, cazarea la hoteluri de cinci stele şi biletele de avion.

216 euro pentru o singură masă 

Potrivit jurnaliştilor de la Huffington Post, preţul mediu al unei cine este de aproximativ 216 euro de persoană, cost care asigură şi câteva pahare din vinul casei, iar clienţii vor încerca deliciile culinare ale unui local de lux în fiecare zi. 

New York, Tokyo, Hong Kong, Paris sunt numai câteva dintre metropolele în care norocoşii turişti de lux se vor bucura de o masă savuroasă, dar şi de o vizită la cele mai interesante obiective turistice. De altfel, nouă din cele 12 ţări în care se găsesc restaurante cu trei stele Michelin sunt localizate în Europa, iar celelalte trei sunt Japonia, SUA şi China.

Inspectorii Michelin, un fel de agenţi sub acoperire

Acordarea stelelor Michelin se face în urma unor inspecţii repetate şi extrem de exigente, realizate de persoane care şi-au făcut un renume din faptul că reuşesc să-şi păstreze foarte bine anonimatul. Inspectorii Michelin sunt un fel de agenţi secreţi dacă ţinem cont că, cel puţin teoretic, nu au voie să spună cu ce se ocupă nici măcar membrilor familiei.

De asemenea, restaurantele care au primit stele Michelin sunt vizitate periodic de inspectori şi restaurantul poate fi retrogradat dacă nu mai îndeplineşte anumite condiţii. De aceea, clasamentul variază de la an la an, iar momentul în care se lansează noul ghid Michelin, prin luna noiembrie, este aşteptat cu sufletul la gură de cei mai importanţi reprezentanţi din industria restaurantelor.  

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite