Cartofi delicioşi umpluţi cu piure de urzici, reţetă de primăvară

Cartofi delicioşi umpluţi cu piure de urzici, reţetă de primăvară

Cartofi delicioşi umpluţi cu piure de urzici, reţetă de primăvară

Dacă ai nevoie de inspiraţie atunci când ajungi în bucătărie, încearcă delicioşii cartofi umpluţi cu piure de urzici. Uşor de preparat, aceştia sunt numai buni pentru detoxifierea de primăvară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

  • 6-8 grămăjoare de urzici
  • 1 ceapă
  • 1 lingură cu ulei de măsline
  • 2 linguri cu margarină
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 4 cartofi mari
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Opăreşte ceapa şi urzicile în apă clocotită cu sare.

Scoate-le cu spumiera şi scurge-le, apoi taie-le mărunt cu un cuţit. Curăţă cartofii de coajă şi fierbe-i în apă cu sare. Când sunt gata, scurge-i de apă şi lasă-i să se răcească. Taie-i apoi în jumătate şi scobeşte puţin miezul ca să obţii nişte coşuleţe.

Pune într-un castron urzicile, ceapa, miezul de cartofi, uleiul, margarina şi usturoiul. Pasează totul bine până obţii un piure. Adaugă sare şi piper după gust. Umple coşuleţele de cartofi cu crema de urzici.

Decorează după preferinţă.

Sursă: restaurantedelux.ro

 

 

 

 

 

citeste totul despre: