Lavrov afirmă că nu vede niciun secret în relatările din presa americană despre discuţia sa cu Trump

Lavrov afirmă că nu vede niciun secret în relatările din presa americană despre discuţia sa cu Trump

Serghei Lavrov Foto: EPA

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat joi că nu vede „niciun secret“ în relatările presei americane despre ameninţările de securitate ale Statului Islamic care i-ar fi fost divulgate de preşedintele american, Donald Trump, săptămâna trecută, relatează Reuters în pagina sa electronică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reacţia şefului diplomaţiei de la Moscova vine în contextul în care doi oficiali americani au declarat luni că Trump i-a divulgat lui Lavrov, în cursul vizitei acestuia la Casa Albă, informaţii clasificate privind o operaţiune planificată a Statului Islamic care presupunea utilizarea unor laptopuri la bordul avioanelor în vederea declanşării unor explozii. 

Dezvăluirile au aruncat preşedinţia SUA în mijlocul unei noi controverse, la numai patru luni de la învestirea în funcţie a lui Trump.
 
„Din câte îmi amintesc, în urmă cu o lună sau două, administraţia Trump a interzis laptopurile din şapte ţări din Orientul Mijlociu, iar aceasta a fost pusă în legătură directă cu o ameninţare teroristă“, le-a declarat Lavrov reporterilor la Nicosia, prin interpret.
 
„Dacă despre asta vorbiţi, nu văd niciun secret aici“, a mai spus Lavrov, acestea fiind primele sale comentarii pe marginea acestui subiect după întrevederea avută cu Trump la Casa Albă şi scandalul care a urmat.
 
Şi preşedintele rus, Vladimir Putin, a respins informaţiile potrivit cărora preşedintele american i-a divulgat informaţii secrete şefului diplomaţiei ruse, liderul de la Kremlin oferindu-se chiar să pună la dispoziţia Congresului american transcrierea discuţiei purtate de cei doi.
 
În acest context, Lavrov a amintit o glumă care circula în perioada sovietică, când existau două mari cotidiene - Pravda („Adevăr“, în trad.) şi Izvestia („Ştire“, în trad.). Adevărul, spunea gluma, nu este ştire, iar Ştirea nu este adevărată. 

„Sincer, trăiesc cu impresia că multe media din SUA funcţionează în acest spirit“, a afirmat Serghei Lavrov.
citeste totul despre: