Venezuela îl acuză pe Donald Trump că ameninţă stabilitatea Americii Latine

Venezuela îl acuză pe Donald Trump că ameninţă stabilitatea Americii Latine

Ministrul Afacerilor Externe din Venezuela, Jorge Arreaza Foto: EPA

Guvernul de la Caracas l-a acuzat, sâmbătă, pe preşedintele american, Donald Trump, că vrea să pună în pericol pacea şi stabilitatea în America Latină, după ce liderul de la Casa Albă a ameninţat Venezuela cu o posibilă intervenţie militară, relatează France-Presse, preluată de dhnet.be.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ameninţarea temerară a preşedintelui Donald Trump vizează atragerea Americii Latine şi a Caraibelor într-un conflict care ar perturba, într-o manieră permanentă, stabilitatea, pacea şi securitatea regiunii noastre“, a declarat ministrul Afacerilor Externe din Venezuela, Jorge Arreaza, care a dat citire unui comunicat în numele preşedintelui socialist Nicolas Maduro.
 
Textul respinge într-o manieră categorică şi fermă „declaraţiile neprietenoase şi ostile“ ale liderului american, notează sursa anterior citată.
 
Reacţia autorităţilor de la Caracas a venit după ce Donald Trump a declarat vineri în faţa presei că „avem numeroase opţiuni pentru Venezuela, inclusiv o posibilă opţiune militară dacă este necesar“.
 
Liderul Casei Albe a luat astfel poziţie faţă de situaţia tensionată din Venezuela, confruntată cu o criză economică de amploare şi manifestaţii de stradă soldate cu 125 de morţi începând din aprilie.
citeste totul despre: