TOP 6: ţările cu cele mai proaste condiţii pentru muncitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tren cu muncitori în Cambodgia FOTO Reuters
Tren cu muncitori în Cambodgia FOTO Reuters

Asigurarea unor minime condiţii de muncă este un demers necesar în vederea respectării drepturilor fundamentale ale muncitorilor. Cu toate acestea, un raport eliberat de Confederaţia Internaţională a Sindicatelor Libere arată că în unele ţări nu sunt respectate drepturi fundamentale precum concediul medical, plata echitabilă şi asigurarea unui mediu decent de lucru.

In realizarea studiului au fost luati in considerare 97 de masuratori care fac parte din Indexul Global al Muncii 2014. Cititi un top care prezinta tarile in care muncitorii au cel mai scazut nivel de protectie, conform Global Post.

Republica Centrală Africană

In aceasta tara domneste haosul de cand gruparea rebela Seleka a preluat controlul asupra capitalei Bangui si l-au fortat pe presedintele Francois Bozize sa fuga din tara in martie 2013. Trei asistenti s-au numarat printer cei 22 de oameni care au murit in urma unui atac armat care a avut loc la un spital caritabil in aprilie.

In plus, singurul sindicat centralizat al tarii a fost dizolvat in 1981 sub regimul Dacko, primul presedinte al republicii. Munca in randul minorilor este des intalnita, iar standardele de sanatate si siguranta la locul nu munca nu au fost niciodata definite de Ministerul Muncii din Republica Centrala Africana.

Cambodgia

Muncitorii cambodgieni care cer conditii mai bune de munca sunt concediati, intimidate, arestati si chiar violentati, potrivit unui raport realizat de Confederatia Internationala a Sindicatelor Libere. 

Muncitorii din industria textile au organizat in ianuarie un protest in orasul Phnom Penh, cerand majorarea salariului minim, iar politistii au lansat un atac armat in urma caruia au murit trei oameni si mai multi au fost raniti. 

Cel putin 500 de muncitori din industria textila au lesinat in fabric anul acesta si mai mult de 4.000 si-au pierdut constiinta la locul de munca in ultimii cinci ani.

Citeşte continuarea pe wall-street.ro

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite