TOP: 10 motive pentru care lumea va fi mai bună până în 2050

0
Publicat:
Ultima actualizare:
wallstreet

Viitorul îi poate speria pe mulţi dintre noi. Schimbările climatice, o populaţie în continuă creştere şi din ce în ce mai puţine resurse naturale vor aduce o serie de provocări pentru rasa umană în următorii zeci de ani. Însă, luând în considerare progresele sociale şi economice coroborate cu inovaţiile în ştiinţă şi tehnologie, putem spune că există loc de optimism.

Rata mortalităţii în rândul copiilor, mult scăzută

Între 1990 şi 2012 numărul deceselor în rândul copiilor sub 5 ani a scăzut de la 90 de decese la 1.000 de naşteri până la 48 de decese, potrivit unui raport Unicef. Trendul va continua în anii următori, cu o rată de 31 de decese la 1.000 de naşteri în 2050, cu o scădere şi mai accentuată în unele regiuni din Africa. Factorii care vor contribui la aceasta evoluţie sunt reducerea transmiterii virusului HIV de la mamă la copil, imunizarea faţă de anumite boli, micronutrienţi pentru copii pentru prevenirea unor deficiente care ar putea să le pună în pericol viaţa.

Imortalitatea, posibilă până în 2045?

În următorii ani o serie de oameni de ştiinţă speră să încarce conţinutul stocat în creierele umane în calculatoare, permiţând oamenilor să trăiască pentru totdeauna într-un corp de robot sau o hologramă. Neurologul Randal Koene şi omul de afaceri rus Dmitry Itskov vor să transfere până în 2045 conştiinţa umană şi funcţiile creierului într-un corp artificial. Koene susţine că studiile sale nu îşi propun atingerea nemuririi, ci mai degrabă oferirea posibilităţii de a călători în anumite locuri sau realizării unor lucruri imposibile în corpul actual, precum o călătorie aproape de soare.

Vaccinuri şi tratamente pentru mai multe boli

Actualele tratamente şi vaccinuri pe care le folosim în acest moment vor fi îmbunătăţite până în 2050. Cercetătorii sunt siguri de faptul că în următorii 20 de ani vor descoperi vaccinul care poate stopa răspândirea HIV, care ucide între 1,5 milioane şi 2 milioane de oameni în fiecare an. În plus, chiar dacă în prezent există tratament pentru malarie, boala care omoară un milion de oameni pe an, mai multe organizaţii lucrează la eradicarea sa în totalitate.

De asemenea, o înţelegere mai bună a felului în care Alzheimer funcţionează ne aduce din ce în ce mai aproape de găsirea unui remediu. Totodată, există în SUA un vaccin împotriva meningitei, care va fi adoptat şi de alte ţări.

Citeşte pe wall-street.ro continuarea articolului 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite