Rusia a ajuns să-şi vândă avioanele de luptă Suhoi pe ulei de palmier, cafea şi ceai

Rusia a ajuns să-şi vândă avioanele de luptă Suhoi pe ulei de palmier, cafea şi ceai

Avion de luptă Suhoi SU-30 FOTO Global Look Press via RT

Indonezia şi-a propus să profite de sancţiunile internaţionale care afectează Rusia şi intenţionează să cumpere avioane de luptă ruseşti Suhoi cu ulei de palmier, cafea şi ceai. Anunţul a fost făcut înainte de o vizită a ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, la Jakarta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului indonezian al Comerţului, Jakarta şi Moscova au semnat săptămâna trecută un protocol de acord care prevede achiziţionarea a 11 avioane de vânătoare ruseşti Suhoi în schimbul unor produse de primă necesitate.

„Ideea a fost lansată anul trecut, unele persoane sugerând că Indonezia ar trebui să cumpere avioanele la schimb cu principalele noastre produse“ alimentare, a declarat oficialul indonezian, citat de AFP.

Ministrul indonezian al Comerţului, Enggartiasto Lukita, a apreciat la rândul său că sancţiunile impuse Rusiei pot fi o şansă bună pentru Indonezia.

„Este o oportunitate pe care nu ar trebui să o pierdem din vedere“, a afirmat el săptămâna trecută la Moscova, care caută noi pieţe.

Acordul, care urmează să fie pus în aplicare prin conglomeratul public rusesc Rostec şi cel indonezian PT Perusahaan Perdagangan Indonesia, ar putea deschide calea şi altor acorduri bilaterale, ca de exemplu în domeniile energiei şi aviaţiei, relatează agenţia France-Presse, preluată de Agerpres în pagina electronică.

Şeful diplomaţiei ruse începe marţi o vizită de două zile în Indonezia.

citeste totul despre: