Preşedintele Venezuelei: „Twitter, o organizaţie fascistă“

Preşedintele Venezuelei: „Twitter, o organizaţie fascistă“

Nicolas Maduro, pre;edintele Venezuelei

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a descris platforma Twitter ca „o expresie a fascismului” şi a acuzat compania americană de persecutarea adepţilor săi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nicolas Maduro a făcut aceste declaraţii după ce mai multe conturi pro-guvernamentale au fost suspendate. Printre acestea se numără şi cel al unui post de radio înfiinţat de dl Maduro şi care transmite un show de salsa săptămânal, moderat de către preşedinte.
 
Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a promis să organizeze un referendum privind o nouă Constituţie, într-o tentativă de a pune capăt la două luni de proteste violente soldate cu cel puţin 62 de morţi, relatează Reuters.
 
“Voi propune explicit: noua Constituţie va merge la un referendum consultativ, astfel încât oamenii vor spune dacă sunt sau nu de acord cu o Constituţie nouă, consolidată”, a afirmat Maduro.
 
El nu a precizat când ar urma să aibă loc referendumul, dar alegerile pentru noua Adunare Constituantă, ce ar urma să rescrie Constituţia, vor avea loc la sfârşitul lunii iulie.
 
Comentariile sale au venit după o serie de critici din partea oponenţilor săi şi a unor membri ai Guvernului, potrivit cărora planul său de a crea o nouă instituţie, Adunarea Constituantă, este nedemocratic.
 
Procurorul General Luisa Ortega a subliniat că înfiinţarea Adunării fără o consultare populară, aşa cum s-a întâmplat în 1999, când predecesorul lui Maduro, Hugo Chavez, a rescris Constituţia, riscă să «elimine” democraţia din Venezuela.
 
Opoziţia din Venezuela, care în prezent este favorită în sondaje, după ani de zile în care a stat în umbra Partidului Socialist, nu a comentat anunţul preşedintelui.
 
Probabil că adversarii lui Maduro vor încerca să transforme referendumul într-un vot asupra şefului statului, apreciază Reuters, în condiţiile în care au existat apeluri pentru alegeri prezidenţiale anticipate. În mod normal, scrutinul ar urma să aibă loc la sfârşitul lui 2018.
 
Ţara latino-americană se confruntă de luni de zile cu cele mai ample proteste din ultimii ani, care pun presiune suplimentară asupra preşedintelui pentru a negocia cu opoziţia şi a găsi o soluţie la grava criză economică şi alimentară.
citeste totul despre: