Echipa de medici din aceste spitale au informat ONG-ul că, la scurt timp după producerea presupusului atac, au început să primească „un număr mare de pacienţi cu probleme respiratorii, convulsii, vedere inceţoşată, pupile contractate şi exces de salivă”, a declarat direcotrul de operaţiuni al ONG-ului, Bart Janssens.

Reprezentanţii ONG-ului subliniază că nu sunt în măsură „să confirme cauza acestor simptome şi nici să stabilească cine e responsabil”, dar susţin că simptomele „arată în mod concludent că au fost expuşi la un agent neurotoxic”.

Pacienţii au fost trataţi cu atropină, un medicament folosit special pentru a contracara aceste efecte, notează Europa Press. Medici Fără Frontiere, organizaţia care a dat publicităţii aceste informaţii, „încearcă să furnizeze acestor spitale alte 7.000 de flacoane de atropină şi să ofere sfaturi pentru tratarea pacienţilor”.

Potrivit rebelilor, care pun atacul de miercuri pe seama trupelor preşedintelui Bashar al-Assad, în atacul de miercuri şi-au pierdut viaţa aproximativ 1.300 de persoane.