Mai mulţi copii iranieni au fost arestaţi pentru distribuirea unor clipuri cu dansuri occidentale pentru exerciţii de Zumba

Mai mulţi copii iranieni au fost arestaţi pentru distribuirea unor clipuri cu dansuri occidentale pentru exerciţii de Zumba

Protest în faţa Casei Albe pentru susţinerea Acordului cu Iran/ Foto: EPA

„Membrii unei reţele ce promova şi filma dansuri occidentale” încercau să „ne schimbe modul de viaţă şi să promoveze lipsa hijabului”, susţin oficialii de la Teheran, citaţi de publicaţia The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şase copii iranieni au fost arestaţi pentru tentativa de „a ne schimba modul de viaţă şi de a promova lipsa hijabului” prin dansurile lor „occidentale”, ce includ mişcările de Zumba.

„Membrii unei reţele ce promova şi filma dansuri occidentale au fost identificaţi şi arestaţi”, a declarat un comandant al Gărzilor Revoluţionare citat de publicaţia The Guardian.

Conform comandantului militar, „această reţea atrăgea băieţi şi fete, pe care îi învăţau dansuri occidentale şi publica clipuri video pe reţelele sociale”.

În referinţă la Zumba, un exerciţiu aerobic ce îşi are originea în Columbia, acesta a adăugat că „promovarea dansurilor în numele sportului în sălile de fitness pentru femei este o problemă serioasă”.

Zumba, ce incorporează mişcări de dans în cadrul unor exerciţii aerobice, a fost interzisă în luna iunie de autorităţile iraniene, ce au decretat că aceste clase de fitness sunt împotriva Islamului şi deci ilegale.

Acesta nu este primul episod în care cetăţenii iranieni au avut de suferit de pe urma implicării în „activităţi şi trenduri occidentale”. În anul 2014, şapte iranieni au primit condamnări cu închisoare şi pedepse corporale pentru reproducerea unui clip muzical inspirat de cântecul „Happy” al lui Pharrell Williams.
citeste totul despre: