Arhelogii cred că au găsit aurul incaşilor în „oraşul pierdut” Machu Pichu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Posibile bogăţii sunt aşteptate să fie descoperite în spatele unei intrări către mai multe camere secrete incaşe.
Posibile bogăţii sunt aşteptate să fie descoperite în spatele unei intrări către mai multe camere secrete incaşe.

Cercetătorul francez Thierry Jamin a explorat teritorii necunoscute până acum din „oraşul pierdut” Machu Pichu, decoperind o cameră despre care se crede că ascunde bogăţii ale vechii civilizaţii incaşe. Proiectul poartă numele de „Machu Pichu 2012” şi ar putea arăta o altă faţă a străvechiului oraş.

În urmă cu câteva luni, arheologul francez şi aventurierul Thierry Jamin împreună cu echipa lui s-au angajat în explorarea unei noi enigme în oraşul incaş descoperit de Hiram Bingham în 1911. Jamin a fost contactat de un compatriot care a zărit, în timpul unei vizite pe tărâmul pierdut, ceea ce părea a fi un „adăpost” în centrul oraşului, la baza uneia dintre clădirile principale.

Arheologul a dorit să confirme informaţia, astfel încât a întreprins mai multe călătorii către situl arheologic însoţit de o echipă de specialişi din partea Oficiului Regional al Culturii din Cusco. Descoperirile sale preliminare arătau că fusese descoperită o intrare, blocată însă de incaşi într-o perioadă care nu a fost încă determinată cu exactitate.

Jamin a cerut Ministerului Culturii din Lima în decembrie 2011 ca el împreună cu echipa lui să iniţieze un studiu geofizic cu ajutorul unor instrumente electromagnetice de măsurat. Autorizaţia a fost acordată câteva luni mai târziu, iar studiul a fost întreprins în luna aprilie 2012. Rezultatul a dus la descoperirea mai multor încăperi subterane. În spatele enigmaticei intrări se află o scară. Alte metode investigative  au relevat prezenţa unei importante cantităţi de material arheologic, inclusiv depozite de metal şi o mare cantitate de aur şi argint.

Jamin urmăreşte acum să deschidă intrarea principală sigilată de populaţia străveche acum mai mult de cinci secole. Arheologul a depus o nouă cerere de autorizaţie în 22 mai 2012 către autorităţile peruviene pentru a deschide uşa şi a pătrunde în ceea ce pare a fi camere mortuare. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite