Premierul olandez: O misiune militară internaţională la locul prăbuşirii MH17 nu este realistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
30 de experţi medico-legişti olandezi s-au deplasat duminică spre locul în care s-a prăbuşit avionul malaysian, însă au fost nevoiţi să îşi anuleze misiunea din cauza luptelor din zonă FOTO REUTERS
30 de experţi medico-legişti olandezi s-au deplasat duminică spre locul în care s-a prăbuşit avionul malaysian, însă au fost nevoiţi să îşi anuleze misiunea din cauza luptelor din zonă FOTO REUTERS

Premierul olandez Mark Rutte a apreciat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă de la Haga, că trimiterea unei misiuni militare internaţionale în Ucraina, pentru a securiza locul tragediei aviatice a zborului MH17, nu este în acest moment „realistă”, informează AFP.

„Nici măcar o intervenţie militară de mare amploare nu ne-ar asigura un avantaj. Succesul misiunii de repatriere a trupurilor neînsufleţite depinde în mare măsură de capacitatea de a evita o escaladare a luptelor în această zonă”, a declarat, duminică, premierul olandez.

Mark Rutte a mai subliniat că separatiştii proruşi din estul Ucrainei dispun de numeroase echipamente militare, acesta fiind principalul motiv pentru care o misiune internaţională nu ar avea succes, cel puţin în prezent.

Numeroase cadavre ale tragediei aviatice din 17 iulie au fost aduse deja în Olanda, dar altele încă se mai află şi acum la locul în care s-a prăbuşit avionul Boeing 777 al companiei Malaysian Airlines, eveniment soldat cu moartea a 298 de persoane.

Australia şi Olanda intenţionează să trimită 49 de ofiţeri de poliţie în estul Ucrainei, potrivit unui acord semnat între autorităţile malaysiene şi rebelii proruşi.

Un grup de aproximativ 30 de experţi medico-legişti olandezi s-au deplasat duminică spre locul în care s-a prăbuşit avionul malaysian, însă au fost nevoiţi să îşi anuleze misiunea din cauza luptelor din zonă. La mai puţin de un kilometru de locul tragediei se puteau auzi explozii precum şi tiruri de arme automate.

„Nivelul de securitate spre perimetrul izolat este inacceptabil. Am hotărât să nu ne deplasăm în zonă”, a anunţat adjunctul misiunii OSCE în Ucraina.

În urma violenţelor de duminică înregistrate la Gorlivka, unul dintre bastioanele rebelilor proruşi, situat la circa 40 de kilometri de Doneţk, au murit cel puţin 13 civili, printre care şi doi copii, a informat administraţia regională.


Citeşte şi:

Olandez decedat, după ce şi-a pierdut întreaga familie în tragedia aviatică din estul Ucrainei

Un olandez de 93 de ani a decedat marţi, după ce şi-a pierdut întreaga familie în tragedia aviatică din estul Ucrainei. Hendrik Palm a murit din cauza „durerii teribile“ pe care i-a provocat decesul singurei sale fiice, Erla, dar şi a ginerelui şi celor doi nepoţi adolescenţi.

Treisprezece civili, inclusiv doi copii, ucişi în tiruri cu rachete în Ucraina. Armata ucraineană luptă pentru Doneţk

Treisprezece civili, inclusiv doi copii, au fost ucişi duminică la Gorlivka, unul dintre bastioanele separatiste proruse, un oraş situat la aproximativ 45 de kilometri de Doneţk, unde au fost semnalate tiruri cu lansatoare de rachete multiple de tip Grad asupra unor cartiere locuite, relatează AFP.

Ucraina: Experţii internaţionali îşi anulează deplasarea la locul prăbuşirii avionului malaysian, din cauza violenţelor

Poliţiştii neînarmaţi olandezi şi australieni prezenţi în estul Ucrainei şi-au anulat duminică deplasarea la locul prăbuşirii avionului Malaysia Airlines, din cauza confruntărilor între rebelii proruşi şi trupele ucrainene care au lc în zonă, a indicat un responsabil al misiunii OSCE la faţa locului, citat de Reuters.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite