Gardianul sikh de la Palatul Buckingham face istorie purtând un turban în locul faimoasei pălării de urs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bhullar este primul soldat din Garda Scoţiană care nu poartă căciulă din blană de urs FOTO Captură YouTube
Bhullar este primul soldat din Garda Scoţiană care nu poartă căciulă din blană de urs FOTO Captură YouTube

Schimbarea de luni a Gărzilor de la Palatul Buckingham a oferit şi un indiciu asupra schimbării „la faţă“ a Marii Britanii: în picioare, alături de colegii săi din Garda Scoţiană care poartă căciuli din blană de urs, se afla şi sikhul Jatinderpal Singh Bhullar, primul soldat din istoria regimentului de 180 de ani care a renunţat la pălăria tradiţională în favoarea unui turban.

Adepţii sikhismului au păzit-o pe Regină în nenumărate ocazii, dar au purtat întotdeauna tradiţionala pălărie de urs. Fără nicio îndoială, Bhullar se simte mândru şi susţine că păzirea Reginei este „cel mai bun lucru din viaţă“, potrivit „Daily Mail“. 

Fost constructor în oraşul britanic West Bromwich, tânărul în vârstă de 25 de ani îşi dorea să se alăture armatei încă din copilărie.

Deşi unii soldaţi au spus că regimentul şi tradiţiile lui ar trebui puse mai presus de convingerile personale, gardianul a menţionat că îndeplinirea datoriei publice în calitate de practicant Sikh care poartă turban este o mare onoare pentru el. 

Sunt foarte mândru că sunt primul gardian sikh care poartă turban. Este cel mai bun lucru din viaţa mea, mai ales în calitate de membru al Gărzilor Scoţiene. Regimentul are o istorie profundă, la fel şi religia mea“, a spus Bhullar. 

Soldat sikh YouTube

Tânărul face parte din F Company Scots Guards, care se ocupă de atribuţiile ceremoniale în Londra.

Mandeep Kaur, preotul sikh din Forţele Armate, a salutat această mişcare. „Sikhii au servit Marea Britanie în cele două Războaie Mondiale, cu turbanele intacte, confirmându-şi angajamentul faţă de dreptate. Gardianul Bhullar este primul sikh care îşi îndeplineşte sarcinile ceremoniale purtând turbanul, iar eu, alături de comunitatea sikh, sunt foarte mândru de el şi îi trimitem binecuvântările noastre pentru ca el să îşi poată face regimentul mândru prin faptul că îşi serveşte poporul“, a declarat Kaur.

Soldatul s-a confruntat cu o reacţie negativă din partea altor gardieni, care s-au supărat pentru că o tradiţie de 180 de ani a fost abandonată pentru a-i permite lui Bhullar să îşi respecte jurămintele religioase. 

Există, însă, şi susţinători ai dreptului său la libertatea de exprimare religioasă care l-au descris pe Bhullar ca fiind „o speranţă pentru naţiune“. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite