Coronavirus în Marea Britanie. Peste 600 de decese, în ultimele 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bilanţul total al deceselor legate de pandemia de COVID-19 este în Marea Britanie de 18.738.
Bilanţul total al deceselor legate de pandemia de COVID-19 este în Marea Britanie de 18.738.

Marea Britanie a înregistrat 616 noi decese în ultimele 24 de ore în spitalele sale, bilanţul total al morţilor fiind de 18.738, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii, citat de AFP.

Până la ora locală 9.00 pe 23 aprilie au fost efectuate 583.496 de teste, dintre care 23.560 de teste pe 22 aprilie.

În total au fost testate în Marea Britanie 425.821 de persoane, din care 138.078 au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Bilanţul total al deceselor legate de pandemia de COVID-19 este în Marea Britanie de 18.738.

Bilanţul autorităţilor nu ţine cont de azilurile de bătrâni unde, potrivit reprezentanţilor sectorului, mai multe mii de persoane în vârstă au murit.

Ministrul sănătăţii, Matt Hancock, a declarat miercuri că ţara se confruntă cu un "vârf" al epidemiei.

Instituită pe 23 martie, izolarea urmează să se prelungească cu cel puţin două săptămâni în Marea Britanie, unde premierul Boris Johnson, ieşit din spital pe 12 aprilie, se află în continuare în convalescenţă după ce a fost infectat cu COVID-19.

În pofida presiunii în creştere, guvernul nu intenţionează deocamdată nicio relaxare, spre deosebire de alte ţări europene.

Executivului britanic i se reproşează întârzierile în efectuarea de teste şi lipsa de echipamente de protecţie pentru personalul medical.

Guvernul britanic a anunţat lansarea unui studiu de amploare privind răspândirea noului coronavirus şi dezvoltarea de anticorpi în rândul populaţiei, studiu în care ar putea fi implicate până la 300.000 de persoane în următoarele 12 luni, informează joi AFP.

Realizat de Universitatea Oxford şi de Biroul Naţional pentru Statistici, "acest studiu va ajuta la îmbunătăţirea înţelegerii gradului de infectare şi a numărului de persoane susceptibile să fi dezvoltat anticorpi împotriva virusului" indică un comunicat al Ministerului Sănătăţii de la Londra.

Primele rezultate vor putea fi cunoscute chiar la începutul lunii mai.

Într-o primă fază, 25.000 de persoane, constituind un eşantion reprezentantiv al populaţiei, vor furniza prelevări din gât şi nas pentru a se stabili dacă au fost infectate. Aceste persoane vor efectua un test o dată pe săptămână timp de cinci săptămâni, apoi o dată pe lună timp de un an.

Studiul îşi propune extinderea eşantionului la aproximativ 300.000 de persoane.

Totodată, adulţii din o mie de familii se vor supune unor prelevări lunare de sânge timp de un an, demers ce va contribui la "stabilirea proporţiei din populaţie care a dezvoltat anticorpi", conform sursei citate.

Multe speranţe sunt puse în testele serologice ce permit identificarea persoanelor imunizate ca măsură ce însoţeşte ieşirea din izolare în ţările cele mai atinse de pandemie.

"Problema este că nu avem încă un test atât de bun pe cât ne-am dori", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, şeful serviciilor sanitare britanice Chris Whitty, exprimându-şi speranţa ca aceasta să se întâmple "într-un viitor destul de apropiat".

Marea Britanie este una din ţările europene cele mai afectate de pandemia COVID-19, cu peste 18.000 de decese înregistrate în spitale. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite