Cancelaria Angelei Merkel şi Bundestagul, vizate în ancheta privind scurgerea de informaţii către WikiLeaks

Cancelaria Angelei Merkel şi Bundestagul, vizate în ancheta privind scurgerea de informaţii către WikiLeaks

Procurorul General al Berlinului vizează, printre altele, Cancelaria Angelei Merkel şi Bundestag, camera inferioară a Parlamentului, în ancheta privind scurgerile de informaţii ce au permis WikiLeaks să publice, în decembrie, o serie de documente confidenţiale pe care agenţiile germane de securitate le-au transmis unei comisii parlamentare, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comisia ancheta măsura în care spionii germani au ajutat Agenţia Naţională de Securitate a SUA să spioneze Europa.

Extinderea anchetei pentru a include Cancelaria nu înseamnă, în mod neapărat, că procurorii au suspiciuni ferme că persoane din biroul Angelei Merkel au fost implicate în scurgerea de informaţii.

Surse guvernamentale au declarat pentru Reuters că biroul lui Merkel a fost de acord în urmă cu câteva săptămâni cu investigaţia, pentru ca ancheta să poată avansa.

Supravegherea şi interceptările sunt un subiect sensibil în Germania, după ce în STASI, din estul comunist, şi GESTAPO, din perioada nazistă, au monitorizat îndeaproape oamenii.

Merkel a declarat în februarie, în Parlament, că nu a ştiut cât de strâns au cooperat spionii germani cu omologii lor ruşi până în 2015, după scandalul interceptărilor telefonului său mobil de către americani.
citeste totul despre: