Şeful armatei SUA din Europa: Pentru a face faţă Rusiei, NATO trebuie să-şi întărească şi sistemul antiaerian pentru rachetele cu rază scurtă VIDEO

Şeful armatei SUA din Europa: Pentru a face faţă Rusiei, NATO trebuie să-şi întărească şi sistemul antiaerian pentru rachetele cu rază scurtă VIDEO

Imagine din timpul exerciţiilor militare de la Capu Midia

Europa planifică tactici de apărare antiaeriană pentru rachetele cu rază scurtă, SHORAD, scrie portalul Defense News, citându-l pe comandantul Armatei SUA în Europa, generalul Ben Hodges.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Comandantul Armatei SUA în Europa, generalul Ben Hodges, a declarat că SUA şi aliaţii lor accelerează desfăşurarea programului SHORAD, de apărare anti-aeriană pentru rachete cu rază scurtă de acţiune, în Europa, dar rămân încă multe de făcut pentru dezvoltarea răspunsului la o varietate de ameninţări aeriene, cum ar fi drone, rachete sau tiruri de artilerie, scrie Defense News. În plus, armata americană va trimite, în curând, o a doua brigadă blindată de rotaţie în Europa.
 
Tacticile, tehnicile şi procedurile trebuie adaptate pentru a decide când să folosească o armă, o rachetă sau o altă soluţie pentru a elimina o ameninţare.
 
„Cred că vom avea nevoie de mai multe capacităţi decât am crezut dacă în viitor ne vom lupta  cu un adversar precum Federaţia Rusă“, a spus Hodges.
 
Dacă SUA va trebuit să facă faţă unui adversar de la egal la egal, însemnă că are nevoie de capacităţi care să le neutralizeze pe cele inamice pentru a obţine libertatea de manevră atât în aer cât şi terestru. 
 
Armata rusă şi-a demonstrat capacitatea în ultimii ani de a folosi mijloacele aeriene, cum ar fi drone mici, pentru a identifica locaţia forţelor ucrainene şi apoi a apelat la artilerie şi rachete pentru a ataca aceste coordonate, spre exemplu.
 
În timpul desfăşurării exerciţiului militar  Sabre Guardian, condus de SUA în România, Bulgaria şi Ungaria, s-a folosit mai multe sisteme SHORAD, amplasate pe malul Mării Negre, la Capu Midia, în România.
 
Forţele aeriene române au participat cu sisteme de rachetă sol-aer cu bătaie medie Hawk, SUA cu sisteme de rachetă Avenger, Slovenia cu sisteme de rachetă  SA 24, iar forţele terestre române cu sisteme de apărare antiaeriană SA 6 şi Ghepard.
 
Cheia pentru o bunp apărare anti-aeriană este de a avea o abordare stratificată, susţine  comandantului şef al armatei americane, generalul general Timothy McGuire.
 
citeste totul despre: