1.400 de pasageri ai companiei aeriene poloneze LOT, blocaţi la sol din cauza hackerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Un atac al hackerilor asupra sistemului de computere al companiei aeriene poloneze LOT, folosit pentru planificarea zborurilor, a blocat la sol aproximativ 1.400 de pasageri, transmite Mediafax.

Sistemul de computere a fost spart în cursul după-amiezii şi reparat după aproximativ cinci ore, timp în care zece zboruri naţionale şi internaţionale ale LOT au fost anulate şi mai mult de zece au avut întârzieri, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei poloneze, Adrian Kubicki.

LOT s-a ocupat duminică seara de pasageri şi unii dintre ei s-au putut îmbarca pentru a ajunge la destinaţie. Compania a declarat că le-a oferit camere la hotel celor care au fost nevoiţi să rămână peste noapte.

În niciun moment nu a fost însă compromisă siguranţa, a declarat Kubicki, iar zborurile cu destinaţia Varşovia au putut ateriza fără probleme. Niciun alt aeroport nu a fost afectat, a adăugat el.

"Noi folosim un sistem de computere de ultimă generaţie, dar această (acţiune a hackerilor) ar putea fi o ameninţare pentru alţii din industrie", a continuat Kubicki. Atacul este anchetat în prezent de autorităţi.

Aeroportul nu a fost afectat, a declarat purtătorul de cuvânt al acestuia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite