Rusia ar fi livrat Phenianului componente pentru rachetele balistice, susţine un specialist german

Rusia ar fi livrat Phenianului componente pentru rachetele balistice, susţine un specialist german

Rachetă nord-coreană

Componentele pentru rachetele balistice lansate în ultima perioadă de Coreea de Nord au fost produse în Federaţia Rusă şi apoi livrate în Republica Populară Democrată Coreeană, a declarat pentru Deutsche Welle inginerul constructor de rachete din Germania, Robert Schmucker, într-un interviu pentru Deutsche Welle.

Ştiri pe aceeaşi temă

Schmucker a lucrat anterior la motorul navei spaţiale „Space Shuttle”, iar acum este profesor la Universitatea Tehnică din Munchen.
 
Concluziile inginerului german sunt confirmate de serviciile de informaţii sud-coreene, care au menţionat originea rusă a componentelor pentru rachetele nord-coreene.
 
Schmucker a mai spus că rachetele nord-coreene anterioare erau bazate pe modelele sovietice de tip „SCUD”, „NodOn” şi „Tocika”.
 
„Noile rachete, lansarea cărora a avut loc în ultimele 12-14 luni, sunt bazate pe o tehnologie diferită, care nu are nimic în comun cu rachetele «SCUD» şi restul. Ei s-au văzut nevoiţi să creeze această tehnologie din nimic. Dar şi aici vedem că motoarele folosite în aceste rachete au venit, cu siguranţă, din Rusia”, a declarat expertul german.
 
Potrivit unui raport raport confidenţial redactat în iulie de Defence Intelligence Agency (DIA) – agenţia de informaţii militare a Statelor Unite – Coreea de Nord a reuşit să miniaturizeze o încărcătură nucleară atât, încât să poată fi montată pe o rachetă intercontinentală.
 
Un consilier al preşedintelui Donald Trump a declarat joi că Washingtonul va lua „măsurile necesare” pentru a proteja Statele Unite de Coreea de Nord, care a ameninţat că lucrează la un plan de a trage rachete lângă insula americană Guam, informeaza Reuters.  
 
“Donald Trump a spus fără echivoc că va folosi orice măsuri necesare pentru a proteja Statele Unite şi cetăţenii lor”, a spus Sebastian Gorka, asistent adjunct al lui Trump de origine maghiară. 
 
“Nu ne facem publice scenariile şi felul în care vom reacţiona. Dacă arăţi jucatorilor de la masă de poker ce cărţi ai o să pierzi acel joc. Nu este o idee bună la jocurile de cărţi este o idee foarte proastă în geopolitcă”, a subliniat Gorka. 
citeste totul despre: