Pandemia Covid-19. China raportează două decese la Wuhan după redeschiderea oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Wuhan, oraşul chinez în care a apărut primul focar de coronavirus, a raportat două decese provocate de pneumonia virală COVID-19, care, potrivit Comisiei Naţionale pentru Sănătate, au fost singurele înregistrate pe întreg teritoriul ţării în ultimele 24 de ore.

În buletinul zilnic, autorităţile sanitare chineze au informat că până miercuri la miezul nopţii (16:00 GMT), s-au înregistrat două decese la Wuhan şi au fost diagnosticate 63 noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Din aceste 63 de cazuri, 61 au fost detectate la chinezi care au călătorit în străinătate, fiind vorba despre aşa-numitele cazuri "importate" - în ajun au fost raportate 59 astfel de cazuri, al căror număr total confirmat până la această dată este de 1.103. Celelalte două cazuri sunt contagieri locale care s-au produs în provincia de sud-est Canton. Acestora li se adaugă cele trei cazuri din ajun (dintre care unul a fost înregistrat tot în provincia Canton).

În pofida noilor cazuri, numărul total al infectărilor "active" în China a continuat să scadă până la 1.160 (dintre care 176 sunt în stare gravă), în timp ce numărul pacienţilor care au învins boala este mai mare decât cel al contagierilor.

Potrivit ultimelor date, numărul total al persoanelor contagiate în China de la declanşarea pandemiei este de 81.856, dintre care 3.335 de persoane au decedat, în timp ce alte 77.370 de persoane au reuşit să se vindece.

De la extinderea pandemiei în întreaga lume, mulţi chinezi s-au întors în ţara lor, unde maladia COVID-19 - potrivit cifrelor oficiale - pare să fi ajuns să fie ţinută sub control. De aici şi numărul cazurilor "importate" din ultimele săptămâni, care provin din alte focare mondiale ale noului coronavirus. 

Restricţiile au fost relaxate în ultimele zile în Wuhan, capitala provinciei Hubei, dar în timp ce oamenii părăsesc oraşul, noi cazuri importate în regiunea nordică Heilongjiang au atins un vârf zilnic de 25, alimentat de un aflux continuu de călători infectaţi provenind din Rusia, care are frontieră terestră comună cu această provincie.

Miercuri, oraşul Suifenhe din Heilongjiang a restrâns deplasările locuitorilor săi pe modelul celor impuse anterior în Wuhan.

Locuitorii trebuie să rămână în casele lor şi doar o persoană dintr-o familie poate ieşi o dată la trei zile pentru a cumpăra produse de primă necesitate şi trebuie să revină la domiciliu în aceeaşi zi, conform CCTV.

În oraşul Jiaozhou, în provincia orientală Shandong, nivelul de risc a crescut de la slab la mediu, potrivit unui articol de pe un site oficial, care nu a oferit detalii.

Un comitat din centrul Chinei, cu o populaţie de aproximativ 600.000 de persoane, a intrat în izolare parţială de la 1 aprilie, după înregistrarea mai multor noi infecţii, dintre care cel puţin două asimptomatice.

Miercuri, circa 55.000 de persoane urmau să plece din Wuhan cu trenul. Peste 10.000 de călători au părăsit deja oraşul cu avionul, zborurile fiind reluate de pe aeroportul Tianhe din Wuhan. Zborurile spre Beijing şi destinaţii internaţionale nu au fost încă restabilite.

Totuşi, locuitorilor din Wuhan li s-a cerut să nu părăsească provincia, oraşul şi chiar cartierul decât în caz de absolută necesitate.

Locuitorii din Wuhan care sosesc în capitala chineză Beijing vor fi supuşi la două serii de teste pentru depistarea virusului.

China menţine protocoale stricte de depistare a contaminărilor, preocupată de orice recrudescenţă a transmisiilor pe plan naţional din cauza purtătorilor de virus care nu prezintă niciun simptom şi a călătorilor infectaţi care sosesc din străinătate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite