Forţele kurde au salvat o tânără suedeză ţinută ostatică de Statul Islamic

Forţele
kurde au salvat o tânără suedeză ţinută ostatică de Statul Islamic

Forţele armate kurde din Irak au salvat o adolescentă suedeză de 16 ani din nordul ţării, acolo unde era prizoniera reţelei teroriste Stat Islamic, conform unui comunicat al autorităţilor regionale kurde citat de CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marlin Stivani Nivarlain, originară din oraşul suedez Boras, a fost salvată de către forţele speciale kurde din apropierea oraşului Mosul în cursul zilei de miercuri, se anunţă în comunicatul emis de Consilul de Securitate al Regiunii Kurdistan.

Conform sursei citate, Marlin Stivani Nivarlain a fost „influenţată de un membrul al Statului Islamic din Suedia să călătorească până în Siria, şi apoi către Mosul”, însă autorităţile kurde nu au menţionat de cât timp se afla tânăra sub controlul grupării teroriste.

Aparent, intervenţia forţelor kurde pentru recuperarea lui Nivarlain a fost cerută de către familia ei şi autorităţile suedeze.

Adolescenta se află acum în regiunea autonomă Kurdistan din Irak, urmând a fi transferată autorităţilor suedeze „odată ce aranjamentele necesare vor fi făcute”.

Kurzii au o regiune autonomă proprie în Irak numită oficial Regiunea Kurdistan, care luptă separat împotriva reţelei teroriste Stat Islamic din ţara vest-asiatică.
citeste totul despre: