Coreea de Nord convinge turiştii străini să vină în ţară oferind noi pachete turistice
0Coreea de Nord îşi continuă eforturile de a atrage turişti străini prin introducerea unor noi pachete turistice, fiind permis în premieră campingul în munţii Myohyang şi Kumgang (centrul ţării), puternic misticizaţi şi sacralizaţi de către poporul nord-coreean. Potrivit companiei are a organizat călătoriile, este pentru prima dată când cineva are ocazia de a-şi ridica un cort şi de a vizita astfel munţii.
„Asta a fost mai ales o provocare pentru ghizi,
deoarece nu au mai făcut asta niciodată”, a declarat un reprezentant al Koryo
Tours, compania care a pus la cale prima călătorie de zece zile în munţii
nord-coreeni, luna trecută, citată de Voice of America.
Grupul format din aproximativ zece străini au parcurs un traseu de 79 de kilometri de-a lungul întregii călătorii, urcând câte 28 de kilometri pe zi. Unele dintre cele mai importante puncte ale itinerariului au fost atracţiile turistice consacrate ale celor doi munţi, cum ar fi Cascadele Kumgang şi Lacul Sam Il Po.
Primele călătorii pe muntele Kumgang au fost organizate de Coreea de Sud, însă în 2008 a fost închisă regiunea turistică creată de sud-coreeni. Însă asta nu i-a oprit pe nord-coreeni să folosească ceea ce rămăsese în urma organizatorilor din ţara vecină.
Aceste noi domenii şi teritorii deopotrivă din Coreea de Nord par să fie o idee inspirată de afaceri pentru unii americani, compania Uri Tours cu sediul în Jersey având deja planificată o călătorie de 13 zile la începutul lunii viitoare.
Organizarea unor astfel de călătorii este o veste cât se poate de bună pentru Coreea de Nord, ţară aspru sancţionată de ONU pentru sfidări repetate ale recomandărilor şi cerinţelor din partea comunităţii internaţionale. Cu cât sosesc mai mulţi turişti străini, cu atât mai multă valută va primi Coreea de Nord, considerată o gură de oxigen pentru economia ţării, puternic afectată de sancţiuni.
Încă de la sosirea la putere a familiei Jong-un, Coreea de Nord a suferit lipsuri pe scară largă a produselor de bază, o parte semnificativă din populaţie fiind în pericol de moarte din cauza foametei. Regimul aspru de la Phenian, condus în prezent de liderul suprem Kim Jong-un, a lansat în ultima perioadă mai multe planuri de investiţii, finanţând masiv numeroase proiecte turistice pentru a-i convinge pe turiştii străini să-şi petreacă vacanţele în ţara din nordul Peninsulei Coreene extrem de stricte.