Victor Melian schimbă restaurantele din România, la „Vine CHEF-ul“, din primăvară, la Pro TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chef
Victor Melian, cunoscut în România şi nu numai, fost Executive
Chef al unor restaurante de lux din Bucureşti va fi gazda noului
show culinar de la Pro TV FOTO Pro TV
Chef Victor Melian, cunoscut în România şi nu numai, fost Executive Chef al unor restaurante de lux din Bucureşti va fi gazda noului show culinar de la Pro TV FOTO Pro TV

Pro TV va dezvolta formatul „Kitchen Nightmares“, achiziţionat recent alături de alte show-uri, sub denumirea de „Vine CHEFul“, după ce postul de pe Bulevardul Pache Protopopescu a înregistrat marca la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Marci (OSIM), la sfârşitul anului 2014. Show-ul va fi produs de o companie germană şi va fi prezentat de Victor Melian, fost chef al unor restaurante de lux din Capitală, din primăvară.

UPDATE: Postul de televiziune Pro TV a anunţat că Victor Melian, un personaj extrem de carismatic, cunoscut în România şi nu numai, fost Executive Chef al unor restaurante de lux din Bucureşti va fi gazda show-ului.

Chef Victor este pregătit să schimbe radical mersul lucrurilor din bucătăria restaurantelor cu probleme. Va porni în curând la drum în toată ţara, pentru a ajuta restaurante aflate în situaţii delicate. El va fi responsabil de găsirea elementelor de noutate, de a reinterpreta meniurile şi îşi va aduce contribuţia valoroasă prin know-how-ul dobândit în experienţa sa de 35 de ani în hospitality business, arată Pro TV.

Restaurantele româneşti suferă de sechele comuniste

„Este o provocare extraordinară! Pe de o parte vom încerca să salvăm restaurantele cu probleme (care includ şi elementele umane, de la bucătari, la service). Vom face minuni în numai 4 zile! Cel mai tare mă bucură gândul că restaurantele vor fi repuse pe linia de plutire. M-aş bucura ca unele să ajungă restaurante de top. Dacă la plecarea noastră din restaurant, o să văd un zâmbet pe faţa celor care lucrează acolo, voi considera că noi, echipa «Vine CHEFul», ne-am îndeplinit misiunea şi am realizat lucruri frumoase“, a declarat chef Victor Melian.

Chef Victor Melian va avea la dispoziţie câteva zile pentru a salva de la faliment şi pentru a îmbunătăţi restaurantele, venind cu idei fresh şi strategii inovatoare de business. Vor fi examinate până în cel mai mic detaliu meniul, calitatea preparatelor, costul acestora, bucătarii, personalul şi echipa de servire. În viziunea acestuia, problemele restaurantelor sunt de mai multe feluri: meniurile foarte stufoase, de dimensiunea unei cărţi de telefon, şi personalul nepregătit sunt cele mai evidente. „O mare parte din restaurante încă suferă de sechelele comuniste, dar nici Roma nu s-a construit peste noapte. Foarte puţini patroni de restaurante au curajul să investească în a încerca produse noi. Nu avem încă un restaurant cu stea Michelin, drumul e lu, dar eu nu-mi pierd niciodată speranţa“, a completat el.

victor melian foto pro tv

Procedura „CHEFului“

În prima zi, chef Victor Melian va identifica problemele cu care se confruntă proprietarii restaurantelor. Urmează punerea în aplicare a planului de acţiune, care cuprinde rebranding-ul preparatelor şi discuţia cu întreg staff-ul restaurantului, inducând o stare generală descrisă de un singur cuvânt: schimbare. Ulterior, restaurantul va fi închis pentru a începe marea schimbare, de la meniuri, la service. În ultima zi, proprietarul va descoperi schimbările iar cheful îi va prezenta meniul, schimbările la nivel de decor, îmbunătăţirile din bucătărie şi modalităţile de promovare.

Chef Victor Melian FOTO Pro TV

Postul de televiziune urmează să lanseze un nou show culinar, după succesul înregistrat de „MasterChef“, care va purta denumirea de „Vine CHEFul“. Formatul original poartă numele de „Kitchen Nightmares“ şi îl avea în centru pe celebrul chef Gordon Ramsey. Pro TV a anunţat noua emisiune printr-un clip de promovare care rulează de o săptămână, iar faptul că aceasta ar putea fi denumirea este sugerat de cuţitul din logo, arată paginademedia.ro.

„Kitchen Nightmares“ este un reality-show difuzat pentru prima oară pe postul american Fox, în 2007, în care chef Gordon Ramsey ajută mai multe restaurante falimentare să se repună pe picioare. Astfel, timp de o săptămână acesta le conducea afacerea într-o ultimă încercare de a salva ce se mai putea. În România mai există o altă producţie a celebrului chef, „Hell’s Kitchen“, show difuzat de Antena 1. Formatul „Kitchen Nightmares“ va fi difuzat şi pe staţia Nova, din Bulgaria, care face parte din familia Central European Media Enterprise (CME). Mai mult, TV2, din Ungaria, a comandat formatul pentru zona locală.

image

Emisiunea culinară „Vine CHEFul“ va fi produsă de compania germană Constantin Entertainment GmbH, care angajează oameni pentru viitorul sediu pe care urmează să îl deschidă în România. Constantin Entertainment produce zeci de formate pentru posturi ca RTL, Sat 1, dar şi pentru televiziuni din Polonia, Croaţia, Ungaria, Spania şi Marea Britanie.

Marca înregistrată de Pro TV la OSIM. Adaptarea logo-ului este sugerată de cuţit

Pe lângă acest format, Pro TV a mai achiziţionat show-urile „Brendan’s Love Cruise“ şi „Superior Interiors“. Mai mult, în primăvară, acelaşi post TV va produce „Ferma vedelor“, un reality-show în care 12 celebrităţi vor trăi, timp de trei luni, într-un loc izolat, în condiţii de trai ca acum 100 de ani. Această emisiune va putea fi urmărită de luni până joi, dar şi sâmbăta, de la ora 20:30.

Un alt reality-show, „I’m a celebrity, get me out of here/Sunt celebru, scoate-mă de aici!“, se va difuza tot la Pro TV în acest an, în prime-time. Astfel, 12 vedete din România vor trăi, timp de 21 de zile, în condiţii grele în jungla din Africa de Sud.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite