„Povestea lui Dumnezeu relatată de Morgan Freeman“ la TVR 1: cum influenţează religia mersul istoriei şi ce înseamnă Dumnezeu pentru oameni

„Povestea lui Dumnezeu relatată de Morgan Freeman“ la TVR 1: cum influenţează religia mersul istoriei şi ce înseamnă Dumnezeu pentru oameni

Morgan Freeman a străbătut globul pentru a afla răspuns la unele dintre cele mai comune întrebări

Postul public TVR 1 va difuza primul sezon din „Povestea lui Dumnezeu – relatată de Morgan Freeman“, serie ce prezintă modul în care religia influenţează mersul istoriei, dar şi ce înseamnă divinitatea pentru oameni.

Ştiri pe aceeaşi temă

O călătorie prin milenii de istorie, arheologie şi teologie, dar şi o căutare personală a celebrului actor american va începe vineri, 12 mai, de la ora 21.00, la TVR 1. 
 
Religia a modelat istoria lumii şi continuă să îndrume viaţa fiecăruia dintre noi – indiferent de credinţa sau de lipsa ei. Seria „Povestea lui Dumnezeu – relatată de Morgan Freeman“ prezintă modul în care religia influenţează mersul istoriei, dar şi ce înseamnă Dumnezeu pentru oameni. Celebru pentru filmele în care a interpretat rolul Creatorului, actorul Morgan Freeman trăieşte, de-a lungul cercetării sale, o experienţă personală, pentru ca în final să primească şi răspunsurile aşteptate. 
 
Pentru realizarea seriei, actorul călătoreşte în cele mai cunoscute locuri sacre din întreaga lume, se întâlneşte cu oameni de diverse credinţe şi vorbeşte cu lideri religioşi, oameni de ştiinţă, istorici şi arheologi, încercând să afle cum a evoluat şi s-a adaptat religia societăţii în schimbare şi, totodată, cum a influenţat religia evoluţia societăţii.
 
O călătorie prin milenii de istorie, arheologie şi teologie, dar şi o căutare personală a lui Morgan Freeman – prin conversaţii cu preoţi, şamani, imami şi cu oameni obişnuiţi – pentru a descoperi ce înseamnă Dumnezeu pentru oameni şi să arate că, în pofida aparentelor diferenţe, credinţele noastre sunt mai asemănătoare decât am crede.
 
În primul episod din cele şase ale primului sezon, „Facerea“, Morgan Freeman străbate globul pentru a afla răspuns la întrebările: De unde venim şi ce s-a întâmplat „la început“? Am fost creaţi după chipul lui Dumnezeu sau suntem doar rezultatul unei singularităţi de acum 13,8 milioane de ani? Care au fost răspunsurile primite aflăm şi noi vineri, 12 mai, începând cu ora 21.00.
 
citeste totul despre: